Bezoekers aan een concert in Amsterdam, dat dient als testevenement om te onderzoeken hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.
Volledig scherm
Bezoekers aan een concert in Amsterdam, dat dient als testevenement om te onderzoeken hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. © ANP

Evenementvouchers blijven tot 3 jaar en twee maanden geldig

Bijna alle festivals en concerten vielen het afgelopen jaar in het water door de coronapandemie. Als compensatie kregen heel wat mensen een evenementvoucher, die twee jaar lang geldig zou zijn. Maar nu ook de festivalzomer van 2021 in het gedrang komt, trekt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) die geldigheidsduur op tot 3 jaar en 2 maanden. 

 1. Organisator Fire Is Gold verbaasd dat Tomorrowland naar eind augustus verschuift: “Opmerkelijk dat dit zomaar kan”
  Festivals

  Organisa­tor Fire Is Gold verbaasd dat Tomorrow­land naar eind augustus verschuift: “Opmerke­lijk dat dit zomaar kan”

  De kogel is door de kerk: Tomorrowland gaat (voorlopig) nog steeds door, al wordt het festival wel verplaatst naar het laatste weekend van augustus en het eerste van september. Fijn nieuws, al zet organisator Bart Roman - gekend van WECANDANCE en Fire Is Gold - vraagtekens bij die nieuwe data. “Iedereen wil overleven, maar op deze manier wordt het voor de kleinere spelers wel heel moeilijk.”
 2. Cultuursector dankbaar voor nieuwe versoepelingen: “Overtuigd dat we van ons festivalterrein een veilige plek kunnen maken”
  Showbizz
  26

  Pukkelpop gaat door, cultuursec­tor dankbaar voor nieuwe versoepe­lin­gen: “Overtuigd dat we van ons festival­ter­rein een veilige plek kunnen maken”

  Er lijkt eindelijk weer perspectief te zijn voor de door corona zwaar geplaagde cultuursector. Op de persconferentie van het Overlegcomité werden een reeks versoepelingen aangekondigd die vooral vanaf augustus perspectief bieden. Opluchting voor velen, maar voor sommige festivals komen de versoepelingen helaas te laat. “Een nieuwe harde klap.”
 1. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge