Fleddy Melculy, Mark Strauven, Steven Jansen
Volledig scherm
PREMIUM
Fleddy Melculy, Mark Strauven, Steven Jansen © Sony/Photo News

Concertsector gelooft niet meer in normale festivalzomer: “Dan maar mikken op het najaar”

Met de annulatie van Graspop Metal Meeting 2021 lijkt de eerste vallende dominosteen alweer een volledige festivalzomer weg te vegen. De zoveelste opdoffer voor de mensen uit de concertsector – muzikanten, technici en boekingsagenten – die intussen al een jaar geen podium van dichtbij hebben gezien. Wij laten drie van hen aan het woord: “Waarom gaat die vaccinatie toch zo tergend traag?”

 1. Duitse zelfverklaarde ‘technofanfare’ MEUTE verovert CORE: “Géén democratie, wél ambiance”
  Play
  Festivals

  Duitse zelfver­klaar­de ‘technofan­fa­re’ MEUTE verovert CORE: “Géén democratie, wél ambiance”

  Eindelijk weer een echte festivalzomer, eindelijk weer met z’n allen muzikaal genieten. Voeg aan dat lijstje, naast de vaste waarden - hallokes Pearl Jam en Nick Cave! -, dit jaar gerust MEUTE toe. Een zelfverklaarde Duitse ‘technofanfare’, die festivalweides op z’n kop zet. Gisteren moest CORE eraan, binnenkort staat Rock Werchter op de agenda. “Mensen vinden ons concept ofwel gek, ofwel geniaal”, legt bezieler Thomas Burhorn uit. “Maar we hopen wel zieltjes te winnen.”
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.