Sting op Werchter in 1991.
Volledig scherm
PREMIUM
Sting op Werchter in 1991. © Goedefroit Music

BEST OF WERCHTER. Hoe Sting het einde betekende van flesjes op festivals: de 20 meest memorabele concerten, deel 1

FestivalsGeschreeuw en getrek tussen Amy Winehouse en haar vriend Blake, die zelfs eiste dat ze niet zou optreden. Tientallen mensen die moesten worden afgevoerd met snijwondes en neusbreuken tijdens een optreden van Sting. Rock Werchter telt talloze spectaculaire verhalen. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe editie, maar niet getreurd: wij brengen u van donderdag tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival.

13 reacties

 • Bram Gilles

  3 jaar geleden
  Allez die van Torhout weer aan het neuten. Werchter 1991 was top met de hoofdrol Iggy Pop, die man kwam, zag en speelde de wei plat! Bij Sting werd er wel duchtig met petflessen gesmeten dat zelfs Guy Mortier moest opkomen om op te roepen om er mee te stoppen. Enkele, wellicht complete nozems, vonden het nodig om met halfvolle flessen te gooien. Maar voor mij maar een woord: Jeugdsentiment!
 • Wim Blommaert

  3 jaar geleden
  Ik stond vooraan bij Iggy Pop en kan bevestigen dat het aantal flessen in Torhout fenomenaal veel was. De hemel was gevuld met flessen. Ask the roadies, podium lag vol. Journalistiek foutje is jullie vergeven. Die enkele volle flessen waren wel pijnlijk. Blijft toch mijn beste herinnering aan TW.
 • Heidi Werbrouck

  3 jaar geleden
  Het was Iggy Pop die het publiek uitdaagde. Toen het nog T/W was en het op de 2 locaties 1 dag duurde. Toen het nog plezant en betaalbaar was ipv platte commercie. Toen de rode Belga hoedjes uw haar nog vrolijk roze kleurden bij regenweer. En Herman, dat met die modder was bij RHCP tijdens een andere editie.
 • pieter Van Ceunebroeck

  3 jaar geleden
  Machtig optreden van iggy! Zelfs watches, boterhammen en pannenkoeken zien vliegen
 • Bart De Wint

  3 jaar geleden
  In 1991 werd op zaterdag in Torhout met flessen gegooid bij Iggy Pop, spontaan en voor de fun... Op zondag gooide het Werchterpubliek flessen bij Sting tijdens Message in a Bottle. Omdat de meeste media-aandacht naar Wechter ging, Torhout was minder in the picture, denken velen dat Sting de eerste was. Maar het was Iggy, die het publiek maar bleef aansporen om te gooien, die echt verantwoordelijk was voor het verdwijnen van de PET-fles op festivals.
 1. Van “eindelijk, eindelijk, eindelijk” tot “ik ben zwaar teleurgesteld”: opluchting én frustraties bij de Vlamingen over wie de nieuwe Veiligheidsraad ging
  PREMIUM

  Van “eindelijk, eindelijk, eindelijk” tot “ik ben zwaar teleurge­steld”: opluchting én frustra­ties bij de Vlamingen over wie de nieuwe Veilig­heids­raad ging

  Veiligheidsraad na Veiligheidsraad bleven de uitbaters op hun honger zitten, maar eindelijk mogen nu ook zwembaden, pretparken, binnenspeeltuinen, theater- en bioscoopzalen, en ook receptie- en feestzalen op 1 juli opnieuw de deuren openen. Daar zijn strikte voorwaarden aan verbonden, en wie moet leven van het organiseren van het feesten blijft achter met heel veel vraagtekens: “Of er nu 400 mensen zijn die de afstandsmaatregelen volgen of 4.000, ik zie het verschil niet. Nee, ik ben er niet bepaald gelukkig mee. De beslissingen zijn duidelijk genomen door mensen die niet in het veld staan.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.