Red Hot Chili Peppers op Werchter in 1992.
Volledig scherm
PREMIUM
Red Hot Chili Peppers op Werchter in 1992. © Getty Images

BEST OF WERCHTER. “Bussen namen passagiers pas mee nadat ze hun kleren uittrokken”: de 20 meest memorabele concerten, deel 2

Festivals“Afsluiter Bryan Adams wilde pas beginnen als de laatste spat opgekuist was.” De editie van 1992, toen de Red Hot Chili Peppers het podium volledig onder het slijk achterlieten, staat na bijna 20 jaar nog altijd in het geheugen gegrift van iedereen die erbij was. Het is maar één van de talloze spectaculaire momenten in de geschiedenis van Rock Werchter. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe episode, maar niet getreurd: wij brengen u tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival. Vandaag deel 2, van 15 tot 11

6 reacties

 • Deniz Amsterdam

  1 jaar geleden
  Ja, dat moddergevecht, ik zat er middenin, en ik heb ook nog wat bloedneuzen gezien. Eerst Lou Reed en daarna de RHCP. En er was ook iets met de dranghekken..ik weet nog dat ik helemaal klem zat tegen het dranghek toen iedereen begon the pogo-en. De beveiliging heeft me toen nog over het hek moeten tillen om te voorkomen dat ik van m'n stokje ging (hek in mijn ribbenkast). Maar het was een onvergetelijk festival met een geweldige line-up!
 • Ilse Huyghe

  1 jaar geleden
  Torhout was be beste festivalweide: een natuurlijke arena waar iedereen het podium kon zien. Spijtig dat de superkapitalist H S er anders heeft over beslist.
 • ringo van der pulst

  1 jaar geleden
  In Torhout heb ik de cure nog gezien.Legendarisch.
 • Rik Cappelle

  1 jaar geleden
  Nooit of ter nooit wordt een affiche op Werchter er ene zoals in de beginjaren in Torhout. Never. Onhaalbaar en onbetaalbaar en vooral legendarisch. Die daar niet bij geweest is kan het zich nooit inbeelden wat er toen op dat podium en de scheve weide heeft gestaan.
 • Fons Hasevoets

  1 jaar geleden
  Ik was er ook bij, topjaar ! Het optreden in de regen van Brian Adams is later verschenen op cd en deze heb ik als mooie reminder .
 1. Achter de schermen van de digitale versie van Tomorrow­land: nu nog met greenscreen, resultaat nog gekker dan in Boom
  Play

  Achter de schermen van de digitale versie van Tomorrow­land: nu nog met greens­creen, resultaat nog gekker dan in Boom

  Na de eerste digitale versie van Tomorrowland Around the World zijn de opnames ook dit jaar van start gegaan. Door het coronavirus zal een groot deel van de festivalgangers niet kunnen reizen naar De Schorre in Boom. Vandaar wordt er dit jaar opnieuw een virtuele editie gemaakt. Die zal doorgaan op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli, aangepast aan alle tijdzones. Achter de schermen hebben dj’s zoals Lost Frequencies en Armin van Buuren het naar hun zin.