Marc Van Ranst: 'Ik had dit wel een lockdown genoemd"
Volledig scherm
Marc Van Ranst: 'Ik had dit wel een lockdown genoemd" © VTM NIEUWS

“Annuleer de grote zomerfestivals”, adviseert viroloog Marc Van Ranst. Toch gaan Rock Werchter en Tomorrowland (voorlopig) gewoon door

FestivalsViroloog Marc Van Ranst is duidelijk. Grote zomerfestivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop worden volgens hem beter geannuleerd. “Het risico om het coronavirus opnieuw te herintroduceren, is te groot.” Toch is er voorlopig geen sprake van afgelastingen, reageren organisatoren. 

11 reacties

 • hans claerhout

  3 jaar geleden
  we mogen blij zijn met onze marc , alles afblazen , blijf in u kot tickt of nie alles ligt bijna stil als ge daar nu van wakker ligt ga dan in u eentje blikken uit de bermen halen
 • Ilse Joris

  3 jaar geleden
  Manuel Pintens, Marc van Ranst is de enige mens die op deze moment iets zinnigs te vertellen heeft en ben zeer blij dat hij dagelijks zijn toelichting doet. Jou toelichting is echt pijnlijk en ongepast.
 • Chris Hannes

  3 jaar geleden
  Buitenlandse tickets annuleren en terug vrij geven voor Belgen. ALs bij ons de situatie onder controle is, dan kunnen we zelf toch terug feesten? Geen risico van buitenlanders dan.
 • Manuel Pintens

  3 jaar geleden
  Ge zou er beter voor zorgen dat deze festivals wel doorgaan! Is het enige waar we nog naar kunnen uitkijken! Bij warm weer sterft het virus, dus wat is het probleem voor de zomer dan? Dat we nu even moeten aanpassen en voorzichtig moeten zijn begrijp ik, maar als eind april blijkt dat dit virus onder controle is en uitgeroeid is zie ik niet in waarom we ons deze zomer niet zouden mogen amuseren op festivals! Marc van Ranst zou beter zijne kop wat minder op tv laten zken en zorgen voor oplossin
 • Steven Terryn

  3 jaar geleden
  Probleem zijn de buitenlandse toeristen die ons kunnen besmetten. Bv voor TML: Annuleer de tickets van de buitenlanders en verkoop ze door aan Belgen. Veel mensen tevreden. Veel minder kans op een nieuwe uitbraak
 1. Op hun 87ste zijn grootouders Dimitri Vegas & Like Mike de oudste bezoekers van Tomorrowland: “Dé oplossing om jong te blijven”
  Play
  Tomorrowland
  1

  Op hun 87ste zijn grootou­ders Dimitri Vegas & Like Mike de oudste bezoekers van Tomorrow­land: “Dé oplossing om jong te blijven”

  Trouwe bezoekers van Tomorrowland, ook op hun 87ste. Habitués in Ushuaia, de hipste openluchtdiscotheek op Ibiza. Trotse overgrootouders van London Takis Thivaios. Liliana en Karl Mampaey, de Belgische grootouders van Dimitri Vegas en Like Mike, hebben duidelijk de juiste genen doorgegeven. Dimitri Vegas: “Het beeld van mijn opa tijdens onze show in ontbloot bovenlijf en zwaaiend met zijn t-shirt, dat vergeet ik nooit meer.”
 2. B Jones is de eerste Spaanstalige dj op de mainstage van Tomorrowland: “Fier dat ik als vrouw die eer kreeg”

  B Jones is de eerste Spaanstali­ge dj op de mainstage van Tomorrow­land: “Fier dat ik als vrouw die eer kreeg”

  Ze laat met gemak het publiek dansen in de meest hippe clubs van Ibiza, en is een onvervalste superster in de Spaanstalige dancecultuur. Dat B Jones ooit op Tomorrowland zou staan, was slechts een kwestie van tijd. Dat ze in 2022 als allereerste Spaanstalige DJ de mainstage mocht plat spelen had ze dan weer niet verwacht. “Doorgaans zijn het mannen die voor zo’n debuut gevraagd worden. Ik ben hét bewijs dat het ook anders kan.”