photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo news

“2 miljoen euro omzet door de neus geboord”: schrappen Tomorrowland is drama voor meer dan 2.500 bedrijven en leveranciers

FestivalsOok de zomer van 2021 wordt er één zonder Tomorrowland. Dat is niet alleen een streep door de rekening van de festivalorganisatie en de Vlaamse overheid, die 1,8 miljoen euro steun aan het festival definitief kwijtspeelt. Door de afgelasting zien tal van bedrijven en leveranciers voor meer dan 50 miljoen euro bestellingen geannuleerd. Een taxibaas, een cateraar, een podiumbouwer en een hotelier maken hun rekening.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Vincent Van Trier, koning van de Carré: “Tienduizenden mensen op festivals en wij nog altijd dicht: dat zou toch héél bizar zijn?”
  PREMIUM
  Muziek

  Vincent Van Trier, koning van de Carré: “Tiendui­zen­den mensen op festivals en wij nog altijd dicht: dat zou toch héél bizar zijn?”

  September. Het is nog een hele zomer verder, maar dan wil Vincent Van Trier (38) ‘zijn’ discotheek Carré in volle glorie - en dus met zweterige lijven op de dansvloer - eindelijk terug openen. “Deze zomer mogen tienduizenden mensen naar festivals gaan. Het zou héél bizar zijn als ik dan dicht moet blijven. Tegen dan moet toch iedereen gevaccineerd zijn, dan is het toch veilig?”