photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo news

“2 miljoen euro omzet door de neus geboord”: schrappen Tomorrowland is drama voor meer dan 2.500 bedrijven en leveranciers

FestivalsOok de zomer van 2021 wordt er één zonder Tomorrowland. Dat is niet alleen een streep door de rekening van de festivalorganisatie en de Vlaamse overheid, die 1,8 miljoen euro steun aan het festival definitief kwijtspeelt. Door de afgelasting zien tal van bedrijven en leveranciers voor meer dan 50 miljoen euro bestellingen geannuleerd. Een taxibaas, een cateraar, een podiumbouwer en een hotelier maken hun rekening.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Vincent Van Trier, koning van de Carré: “Tienduizenden mensen op festivals en wij nog altijd dicht: dat zou toch héél bizar zijn?”
  PREMIUM
  Muziek

  Vincent Van Trier, koning van de Carré: “Tiendui­zen­den mensen op festivals en wij nog altijd dicht: dat zou toch héél bizar zijn?”

  September. Het is nog een hele zomer verder, maar dan wil Vincent Van Trier (38) ‘zijn’ discotheek Carré in volle glorie - en dus met zweterige lijven op de dansvloer - eindelijk terug openen. “Deze zomer mogen tienduizenden mensen naar festivals gaan. Het zou héél bizar zijn als ik dan dicht moet blijven. Tegen dan moet toch iedereen gevaccineerd zijn, dan is het toch veilig?”