thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Festivalurine wordt puur water voor bier en meststof op Gentse Feesten

Er is nog een reden om niet langer te wildplassen aan het Baudelohof op de Gentse feesten, want het water uit de urinoirs wordt gezuiverd tot ultrapuur water en tegelijk worden meststoffen voor planten uit de plasjes gewonnen. Ook wordt bier op basis van afvalwater gebrouwen op de Gentse Feesten, meldt de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen (UGent).

 1. Met 900 festivalgangers op de feesttrein naar Balaton Sound
  Play

  Met 900 festival­gan­gers op de feesttrein naar Balaton Sound

  Zo’n 900 jongeren zijn vanuit Gent vertrokken richting het Balatonmeer in Hongarije. Daar start vanaf morgen, woensdag 3 juli, het Balaton Sound Festival. Het dancefestival is enorm populair bij jongeren omdat het volgens de festivalgangers de ideale combinatie is tussen vakantie en een festival. “Het is is op een toplocatie. Je zit aan een meer en hebt goed weer,” zegt Sylke Balemans, één van de festivalgangers op de trein. De treinrit duurt wel meer dan 25 uur en kost, heen en terug, 220 euro. Daarnaast moeten de feestvierders ook nog een festivalticket kopen van 180 euro.
 2. Bart Peeters wordt 60 en viert dat met 9 concerten in de Lotto Arena én een mini-reünie van The Radios: “Dit lijkt net een woonkamer”
  PREMIUM
  Showbizz

  Bart Peeters wordt 60 en viert dat met 9 concerten in de Lotto Arena én een mi­ni-reü­nie van The Radios: “Dit lijkt net een woonkamer”

  Zijn grootste hits, een 500-koppig koor, en als dé grote verrassing: een kleine reünie van The Radios met Ronny Mosuse als pakkend eerbetoon aan wijlen Robert Mosuse. Gevoelig en energiek klonk Bart Peeters in de Lotto Arena bij de aftrap van zijn ‘Deluxe’ gisteravond. Vandaag mag hij nog eens, zelfs vier keer deze week in totaal en in januari volgen nòg vijf shows. Als Vlaanderens bekendste podiumspringer 60 wordt, viert hij dat zoals het hoort.
 1. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"

 2. Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers