Volledig scherm

Zo creatief zijn jullie kids tijdens de lockdown: NINA verzamelde de mooiste kindertekeningen

Enkele weken geleden lanceerden we met NINA een oproep: deel met ons de kunst die je kind in quarantaine maakt en wij delen het met Vlaanderen. En jullie reageerden massaal. Uit alle inzendingen koos galeriste Sofie Van de Velde haar toppers en zo creëerden we dit virtuele kinderkunstenmuseum. Duidelijk een generatie vol kleine Picasso’s, Warhols en Monets, als je ’t ons vraagt. Je kan alle ingezonden creaties ook bekijken op onze Facebookpagina.

2 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  zeer mooi initiatief ! en zeker een aanmoediging tot creativiteit.
 • Herlinde Vandenhende

  2 jaar geleden
  Een schitterende covertekening van Cédric! Enkel jammer dat het over "kinderkunst tijdens Coronatijden" gaat en de rekening gedagtekend is op 16/10/2019...
 1. Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbetaald. “We legden 30.000 euro neer”

  Een kind dat vecht tegen kanker krijgt zijn medicatie niet altijd terugbe­taald. “We legden 30.000 euro neer”

  Zo’n kwart van de kinderen met kanker heeft geen recht op de terugbetaling van hun medicatie. Officieel werd het alleen maar goedgekeurd voor volwassenen, in de praktijk wordt het wel aan hen voorgeschreven. Ouders van patiëntjes moeten soms duizenden euro’s voor medicatie ophoesten, zo ook Delphine Heenen die 30.000 euro neertelde. De stichting KickCancer stelt dit probleem aan de kaak. “Ik ken een gezin dat 90.000 euro betaalde voor één geneesmiddel. Het is een drama.”