De driejarige Stormi, dochter van Kylie Jenner, in een luxespeelgoedauto van Louis Vuitton.
Volledig scherm
PREMIUM
De driejarige Stormi, dochter van Kylie Jenner, in een luxespeelgoedauto van Louis Vuitton. © Instagram: @kyliejenner

Zijn luxe cadeaus voor kinderen verantwoord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflijke opvoeding is er veel warmte en betrokkenheid”

Topmodel Kylie Jenner schonk haar tweejarige dochtertje Stormi vorig jaar een schooltas van Hermès. Prijskaartje: tienduizend euro. Je kind een mooi geschenk geven doe je als ouder omdat je het allerbeste wil voor je oogappels. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit. “Verwende kinderen zijn minder weerbaar.”

 1. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt het nieuw samengesteld gezin van Tony (45) en Roselien (38) het aan: “Ik leg de lat bewust minder hoog dan mijn ouders”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt het nieuw samenge­steld gezin van Tony (45) en Roselien (38) het aan: “Ik leg de lat bewust minder hoog dan mijn ouders”

  Dat ze hun boterhammen zelf moeten smeren, dat papa in het Frans tegen hen spreekt, dat ze zeker één sport moeten beoefenen ... Voor de kinderen in het nieuw samengestelde gezin van Tony (45) en Roselien (38) is het allemaal vanzelfsprekend. “Structuur én geborgenheid geven vinden wij het allerbelangrijkst.” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt ook uit hoe je je kinderen leert omgaan met faalangst.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Zo grijpt Kate Middleton in als haar kinderen stout zijn in het openbaar. Pedagoog: “Haar methode werkt beter dan straffen”
  PREMIUM

  Zo grijpt Kate Middleton in als haar kinderen stout zijn in het openbaar. Pedagoog: “Haar methode werkt beter dan straffen”

  “Kates opvoedingsstijl noemen we ‘autoratief’ of democratisch”. Volgens de Britse krant ‘The Sun’ zorgt de hertogin ervoor dat haar royale nageslacht zich voorbeeldig gedraagt buitenshuis door ‘codewoorden’ en andere doordachte methodes te gebruiken. Pedagoog Pedro De Bruyckere licht toe waarom haar opvoedingsstijl werkt en hoe je hem toepast als ouder. “Het lijkt op onderhandelen, maar is subtieler dan dat.”
 2. POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  POLL. Ben jij een voorstan­der van ouder­schaps­ver­lof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  ‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?