De driejarige Stormi, dochter van Kylie Jenner, in een luxespeelgoedauto van Louis Vuitton.
Volledig scherm
PREMIUM
De driejarige Stormi, dochter van Kylie Jenner, in een luxespeelgoedauto van Louis Vuitton. © Instagram: @kyliejenner

Zijn luxe cadeaus voor kinderen verantwoord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflijke opvoeding is er veel warmte en betrokkenheid”

Topmodel Kylie Jenner schonk haar tweejarige dochtertje Stormi vorig jaar een schooltas van Hermès. Prijskaartje: tienduizend euro. Je kind een mooi geschenk geven doe je als ouder omdat je het allerbeste wil voor je oogappels. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit. “Verwende kinderen zijn minder weerbaar.”

 1. Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektriciteit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektrici­teit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  De energieprijzen swingen de pan uit, dus heel wat mensen ondernemen actie. Ook Natasia (34) en haar gezin: drie dagen trokken ze er resoluut de stekker uit. Zonder elektriciteit van buitenaf probeerden ze het leven verder te zetten, met alternatieve en goedkopere oplossingen. Ze vertellen waar ze tegenaan liepen en wat ze leerden over energie besparen. “We gingen onze maandfactuur van 455 euro maal tien zien gaan. We moésten wel kijken hoe we dat anders konden aanpakken.”
 2. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt het nieuw samengesteld gezin van Tony (45) en Roselien (38) het aan: “Ik leg de lat bewust minder hoog dan mijn ouders”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt het nieuw samenge­steld gezin van Tony (45) en Roselien (38) het aan: “Ik leg de lat bewust minder hoog dan mijn ouders”

  Dat ze hun boterhammen zelf moeten smeren, dat papa in het Frans tegen hen spreekt, dat ze zeker één sport moeten beoefenen ... Voor de kinderen in het nieuw samengestelde gezin van Tony (45) en Roselien (38) is het allemaal vanzelfsprekend. “Structuur én geborgenheid geven vinden wij het allerbelangrijkst.” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt ook uit hoe je je kinderen leert omgaan met faalangst.
 3. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.