Volledig scherm
© Getty Images

Zie ginds komt de stoomboot: hiermee scoort de Sint dit jaar gegarandeerd bij je kind

Binnen exact een maand is het zover: dan vult de goedheiligman weer heel wat kinderschoentjes voor al wie braaf is geweest. Waar hij dit jaar gegarandeerd mee scoort bij jouw kind ontdek je hier.

 1. Langeafstandskoppels nog altijd gedwarsboomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”
  PREMIUM

  Langeaf­stands­kop­pels nog altijd gedwars­boomd door corona. Nane (25) en Hedy (25): “Belgen mochten op reis, ik mocht mijn verloofde nog altijd niet zien”

  Eind juni deden de Belgische Nane (25) en Hedy (25) hun relaas in onze krant: ze hebben elk een vriend in Amerika, maar hun relatie was door corona volledig uitzichtloos geworden. “De toekomst met onze partners staat voor onbepaalde tijd on-hold." Ondertussen hebben ze, door creatieve oplossingen en daarna door versoepelingen, allebei hun vriend terug kunnen zien. Maar de situatie blijft absurd. Om herenigd te worden met een partner buiten de EU, moet je als koppel je relatie ‘bewijzen’ en aan andere voorwaarden voldoen. En dan is er nog de angst dat we binnenkort weer in lockdown kunnen gaan. Hedy en Nane lijden er mentaal onder, maar blijven vechten voor hun relatie. “Veel langeafstandskoppels maken er uit hopeloosheid gewoon een einde aan.”
 2. Jonas Van Geel getuigt over z’n (b)roze wolk: “Voor papa’s is het moeilijker om een band op te bouwen met de baby”, bevestigt expert
  PREMIUM

  Jonas Van Geel getuigt over z’n (b)roze wolk: “Voor papa’s is het moeilijker om een band op te bouwen met de baby”, bevestigt expert

  Mannen die eerlijk praten over hun gevoelens? Het gebeurt nog te weinig. Zeker als het gaat over het krijgen van een kind. Televisiester Jonas Van Geel doet het wel: hij zegt dat hij na de geboorte van zijn zoontje Charlie niet op een roze wolk zat. Iets wat vroedvrouw An-Sofie Van Parys heel moedig vindt. “We moeten de positieve en de negatieve dingen delen. Ook de kots, krijsende baby’s en de wallen onder de ogen.”