Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Weyts wil minder luiers in de kleuterklas: zo wordt je kind zindelijk in 4 stappen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt ouders om hun kleuters thuis al zindelijkheid aan te leren, zodat dat niet meer in de kleuterklas hoeft te gebeuren. “Als kinderen al zindelijk zijn, hebben de leerkrachten in het kleuteronderwijs meer tijd voor hun echte taken”, aldus de minister. Maar hoe krijg je je kind zindelijk zonder al te veel strijd? 

118 reacties

 • Andy Van de velde

  1 week geleden
  En met enkele aanpassingen in de tekst kan deze ook voor bejaarden gebruikt worden!
 • Dirk D'hont

  1 week geleden
  Alle ouders doen hun best om zijn of haar kind zindelijk te maken. Ieder op zijn niveau en met de mogelijkheden en tijd die voorhanden zijn. Als jong gezin zijn deze tijden veel moeilijker dan pakweg 30 jaar geleden. Maar men eist nog meer om alles beter en vlugger te presteren als jong gezin. Zou Ben Weyts zich niet beter bezig houden met het oplossen van de wachtlijsten voor de inschrijvingen op school ? Tegenwoordig moet ja als zwangere reeds online uw school kiezen . Wie is dan de traagste?
 • Kristof Degros

  1 week geleden
  Dat is toch al zo, een accidentje kan gebeuren uiteraard. Ik weet dat er in de klas van mijn dochter nog iemand met pamper ging beginnen ... en toch was hij er klaar voor tegen het grote moment. Nu een kind is er klaar voor wanneer hij der klaar voor is. Dat gaat Weyts niet veranderen met een regeltje. Bij ons is het toch gelukt op een paar dagen tijd, enja je zal af en toe eens wat meer moeten kuisen.Het 2de kind is gemakkelijker want ze zien grote broer/zus, of andere in de creches helpen ook
 • Michel Meskens

  1 week geleden
  En wij willen minder ministers in dat land. Zo dat België in 1 stap normaal zal draaien en dat dit de burgers al veel minder zal kosten. Jullie vinden altijd wel iets nieuw uit om het geld uit ons zakken te halen
 • Helga Heylen

  1 week geleden
  Ik dacht dat dit zo al was, toen mijn zoon naar de kleuterschool ging moest hij pamper vrij zijn. Dit lijkt mij toch logisch.. Dus waarom zo'n probleem over maken. Leerkrachten hebben wel beters te doen dan Pampers (pamper broekjes) te vervangen.