Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Weyts wil minder luiers in de kleuterklas: zo wordt je kind zindelijk in 4 stappen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt ouders om hun kleuters thuis al zindelijkheid aan te leren, zodat dat niet meer in de kleuterklas hoeft te gebeuren. “Als kinderen al zindelijk zijn, hebben de leerkrachten in het kleuteronderwijs meer tijd voor hun echte taken”, aldus de minister. Maar hoe krijg je je kind zindelijk zonder al te veel strijd? 

118 reacties

 • Andy Van de velde

  4 maanden geleden
  En met enkele aanpassingen in de tekst kan deze ook voor bejaarden gebruikt worden!
 • Dirk D'hont

  4 maanden geleden
  Alle ouders doen hun best om zijn of haar kind zindelijk te maken. Ieder op zijn niveau en met de mogelijkheden en tijd die voorhanden zijn. Als jong gezin zijn deze tijden veel moeilijker dan pakweg 30 jaar geleden. Maar men eist nog meer om alles beter en vlugger te presteren als jong gezin. Zou Ben Weyts zich niet beter bezig houden met het oplossen van de wachtlijsten voor de inschrijvingen op school ? Tegenwoordig moet ja als zwangere reeds online uw school kiezen . Wie is dan de traagste?
 • Kristof Degros

  4 maanden geleden
  Dat is toch al zo, een accidentje kan gebeuren uiteraard. Ik weet dat er in de klas van mijn dochter nog iemand met pamper ging beginnen ... en toch was hij er klaar voor tegen het grote moment. Nu een kind is er klaar voor wanneer hij der klaar voor is. Dat gaat Weyts niet veranderen met een regeltje. Bij ons is het toch gelukt op een paar dagen tijd, enja je zal af en toe eens wat meer moeten kuisen.Het 2de kind is gemakkelijker want ze zien grote broer/zus, of andere in de creches helpen ook
 • Michel Meskens

  4 maanden geleden
  En wij willen minder ministers in dat land. Zo dat België in 1 stap normaal zal draaien en dat dit de burgers al veel minder zal kosten. Jullie vinden altijd wel iets nieuw uit om het geld uit ons zakken te halen
 • Helga Heylen

  4 maanden geleden
  Ik dacht dat dit zo al was, toen mijn zoon naar de kleuterschool ging moest hij pamper vrij zijn. Dit lijkt mij toch logisch.. Dus waarom zo'n probleem over maken. Leerkrachten hebben wel beters te doen dan Pampers (pamper broekjes) te vervangen.
 1. COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

  COLUMN. Vera en haar zoontje David vluchtten uit Oekraïne: “Voelt zo vreemd om hier in België de toerist uit te hangen”

  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Vera dacht na enkele weken te kunnen terugkeren, maar dat is ijdele hoop. “Het is alsof de pauzeknop is ingedrukt: mijn soep staat er nog gewoon in mijn frigo.”
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.