Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wetenschap ontwikkelt formule om de échte leeftijd van je hond te berekenen

Om de leeftijd van je hond te berekenen, moet je gewoon 1 mensenjaar maal 7 doen. Toch? Blijkbaar niet. Wetenschappers hebben een nieuwe studie gepubliceerd met een formule die de leeftijd van je kwispelende viervoeter beter inschat.

1 reactie

 • Udo Jansens

  2 jaar geleden
  Het onderzoek is gedaan bij labradors, dat zegt alles! Rassen als terriërs blijven veel langer actief en speels!
 1. Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercollectie. Dermatoloog geeft advies

  Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercol­lec­tie. Dermato­loog geeft advies

  Cent Pur Cent, een mineraal maquillagemerk van eigen bodem, komt met een primeur: make-up speciaal voor kinderen. “De producten zijn zo natuurlijk mogelijk en dermatologisch getest zodat jouw kleine spruit op een veilige manier kan spelen met make-up”, aldus Caroline Rigo, het brein achter het label. Maar hoe veilig is het écht? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
 2. “Met de camera's in huis controleer ik of Simon echt studeert.” Mama’s Ellen en An-Sofie bespioneren hun kinderen met apps, maar is dat wel ethisch?
  PREMIUM

  “Met de camera's in huis controleer ik of Simon echt studeert.” Mama’s Ellen en An-Sofie bespione­ren hun kinderen met apps, maar is dat wel ethisch?

  “Even de locatie van mijn kind checken.” Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera’s te checken of het wel aan het studeren is? Twee ‘tracking-moms’ getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. “Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?”