Stéphanie en Francky/Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Stéphanie en Francky/Foto ter illustratie. © rv/Getty Images

“We vieren nog steeds samen kerst.” Als je plots niet langer plusouder en -kind bent: Francky (53) en Stéphanie (29) vertellen

Sinds drie jaar zijn Stéphanie (29) en Francky (53) in theorie niet langer plusfamilie: Francky en Stéphanies mama besloten om een punt te zetten achter hun relatie. Hoe ga je om met die nieuwe verstandhouding? Waar trek je de grens? Met andere woorden: hoe teken je een gezond toekomstplan uit als een nieuw samengesteld gezin uit elkaar valt? Stéphanie en Francky vertellen over hun band nu, gezinstherapeut Tim Verleyzen geeft tips. “Hoe meer kinderen moeten kiezen, hoe lastiger het voor hen wordt.” 

 1. Wat als je kind anderen vaak plaagt of zelfs teistert? Expert: "Vraag je eens af waaróm je kind dat doet"
  PREMIUM

  Wat als je kind anderen vaak plaagt of zelfs teistert? Expert: "Vraag je eens af waaróm je kind dat doet"

  Waarom pesten kinderen? Het wrede fenomeen bracht enkele jongeren zelfs al tot zelfdoding. Als ouder lijk je machteloos te staan. Wat als jóúw kind de pester blijkt te zijn? Orthopedagoog Steven Gielis leert ons tijdens deze Week tegen Pesten dat je wel degelijk kan ingrijpen. “Mensen denken dat vooral tieners en adolescenten pesten. Dat klopt niet. De piek vindt plaats op deze leeftijd.”
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Ben Affleck en Jennifer Lopez zijn opnieuw samen. Waarom keren mensen terug naar exen en heeft dat kans op slagen? 2 relatietherapeuten leggen uit
  PREMIUM

  Ben Affleck en Jennifer Lopez zijn opnieuw samen. Waarom keren mensen terug naar exen en heeft dat kans op slagen? 2 relatiethe­ra­peu­ten leggen uit

  In 2004 was ‘Bennifer’ - een samentrekking van Jennifer Lopez (51) en Ben Affleck (48) - een dingetje. Nu geven ze hun relatie een nieuwe kans. Maar heeft dat zin? En hoe komt het dat gevoelens voor een ex soms nog zo lang blijven nazinderen? Relatietherapeuten Rika Ponnet en Sarah Hertens geven advies. “We zien vaak dat mensen via Facebook oude jeugdliefdes gaan opzoeken, bijvoorbeeld na een echtscheiding, en hun relatie 2.0 wél doen slagen.”