Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat te doen als je kleuter haar knuffel ‘humpt’? Experts vragen aandacht voor iets waar ouders bijna nooit met hun kinderen over praten

Seks is iets voor volwassenen, daar hoef je met kinderen toch niet over te praten? Wel dus, zeggen seksuoloog Chloé De Bie en Sensoa-medewerker Wannes Magits. De twee experts leggen uit waarom dit ongemakkelijk voelt voor ouders, terwijl dat helemaal niet nodig is, en reiken handvaten aan voor seksuele opvoeding bij peuters, kleuters en lagereschoolkinderen. “Wist je dat zelfs foetussen masturberen?”

 1. Dina Tersago toont haar zelfgebouwde poolhouse: “‘s Nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen”
  Play
  Het Vakantiehuis
  11

  Dina Tersago toont haar zelfgebouw­de poolhouse: “‘s Nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen”

  Ze presenteerde al de woon- en verbouwprogramma’s ‘Huis gemaakt’ en ‘Blind gekocht’, maar Dina Tersago (43) kan ook zélf flink de handen uit de mouwen steken. Samen met haar man Wim liet ze in haar achtertuin eigenhandig een poolhouse verrijzen, toont ze aan Birgit Van Mol in de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’. “We hebben er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar ook onze ziel.”
 2. “All boobs are welcome.” Borstvoeden in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelijker

  “All boobs are welcome.” Borstvoe­den in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelij­ker

  Borstvoeding geven in het openbaar is nog iets waar mama’s over stressen. Volle borsten en hongerige kindjes wachten immers niet tot je weer thuis in je cocon zit. Met de aftrap van deze Wereld Borstvoedingsweek zet femtechmerk Elvie borstvoeden in het openbaar opnieuw in de kijker: hun ‘Breast Places’-stickers en borstvoedingsbanken geven mama’s aan waar ze in ons land welkom zijn.