Meghan Markle en Prince Harry in Londen.
Volledig scherm
Meghan Markle en Prince Harry in Londen. © BRUNO PRESS

Vraag naar doula en hypnobirthing fors gestegen dankzij Meghan Markle, maar wat is dat precies?

Mama’s in spe vragen steeds vaker naar een doula en gebruiken hypnobirthing om hun kleine spruit op de wereld te zetten. Die vraag komt er nadat Meghan Markle er voor koos om zich zo voor te bereiden op de bevalling van haar zoontje Archie. Maar wat zijn dat nu precies? 

3 reacties

 • martine de volder

  3 jaar geleden
  Eida Lam: neen, geen vroedvrouw. een vroedvrouw is een gespecializeerde verpleegkundige die na haar verpleegstudie nog een bijkomende geregularizeerde opleiding volgt. Een doula heeft niet noodzakelijk medische kennis, kan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten of zaken die misgaan. vroeger ging moeder mee.
 • swa joepers

  3 jaar geleden
  Waar gaan we naartoe steeds meer jobs die geen marktwaarde hebben net zoals politiekers kost ons enkel geld en 0 BNP "
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Gewoon een vroedvrouw dus.
 1. Mama Lut is grootste steun van kunstschaatsster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”
  PREMIUM

  Mama Lut is grootste steun van kunst­schaats­ster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”

  “Als ik in het buitenland op wedstrijd ben, bellen we elke dag. En als er iets is, is zij de eerste die ik wil horen.” Kunstschaatsster Loena Hendrickx (22) en mama Lut (57) zijn onafscheidelijk. Het vraagt dan ook veel van Lut, om een dochter in de topsport te ondersteunen, en Loena begrijpt dat. Maar bovenal ziet mama Lut in Loena een jonge vrouw die ze moet loslaten — en toch wil blijven beschermen. “Vroeger achtervolgde mama me met de auto als ik met de fiets naar de oppas reed.”
 2. Als je bang bent van je eigen kind: oudergeweld is in opmars. “Ouders leggen de schuld bij zichzelf”

  Als je bang bent van je eigen kind: ouderge­weld is in opmars. “Ouders leggen de schuld bij zichzelf”

  Oudergeweld: een toenemend probleem. De professionele hulplijn voor mensen met vragen over geweld - 1712 - wil dat taboe bespreekbaar maken in hun nieuwe campagne. “Hoewel geweld tegen ouders vaak voorkomt, blijft de problematiek grotendeels onder de radar”, stellen ze. Ook de reeks van Hilde Van Mieghem die start op Canvas focust op gewelddadig gedrag van kinderen tegen hun ouders. “Mijn kind, schoon kind. Er zijn veel ouders die gewoon zwijgen.”