Dox
Volledig scherm
PREMIUM
© Dox

Vlaamse scholen testen ‘kleuterklas van de toekomst’, die kinderen meer vrijheid geeft. Pedagoge: “Veel kleuterklassen zijn nog te klein en te druk”

Amper tafels en stoelen. In het midden één groot eiland, dat 360 graden kan draaien om het zonlicht te volgen. Het moet de ‘kleuterklas van de toekomst’ worden, een ontwerp waar interieurvormgever Dox zes jaar aan werkte. In de nieuwe klas genieten kinderen op hun sokken van veel vrije ruimte, minder prikkels en meer vrijheid, getuigt juf Tine. “Het maakt de kleuters creatiever en socialer”, zegt CEO van Dox Inge Nuyens. Elke klas dan snel zo inrichten, alsjeblieft? Pedagoge Eva Dierickx bekijkt het ontwerp met een kritische blik. 

13 reacties

 • Ludo Wouters

  10 maanden geleden
  Er is een tijd voor spelen en een tijd voor leren. Kinderen blijven pamperen is zeker geen goed idee.
 • Kim Verpoorter

  1 jaar geleden
  Daarna komen ze in een keiharde niets ontziende maatschappij. Leer kinderen vanaf het begin dat het leven nu eenmaal dingen doen zijn die niemand leuk vindt. Wij moesten het ook. We creëren nu dat de jeugd later op het werk altijd neen zal zeggen want ze zijn gewoon hun goesting te krijgen. Geef de ouders tijd om bezig te zijn met kinderen zodat ze gezinswarmte leren kennen
 • martin amelynck

  1 jaar geleden
  En later komen ze in een keiharde niets ontziende maatschappij...
 • ronny cuypers

  1 jaar geleden
  Daar kan ik helemaal niks aan toevoegen Gilbert. En ja, ik leef ook nog steeds.
 • Roland Peeters

  1 jaar geleden
  We gaan ze in de watten leggen tot ze allemaal klaar zijn om geen neen te willen aanvaarden.Het enige wat kinderen nodig hebben is structuur en gezinswarmte,en dat wordt steeds minder.