Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Videochatsite Omegle is razend populair bij kinderen en jongeren, maar niet altijd even onschuldig. Een pedagoog licht toe

Op de videochatwebsite Omegle kan je met willekeurig gekozen gesprekspartners van over de hele wereld (video)chatten. Dat is leuk, maar ook minderjarigen vinden steeds vaker hun weg naar het platform via video’s op het sociale medium TikTok. En dat is niet altijd even onschuldig, want lang niet iedereen heeft goede bedoelingen op de site. “Sommigen sturen pornografisch materiaal door of maken misbruik van jonge kinderen”, waarschuwt pedagoge Marijke Bisschop. Zij geeft advies.

  1. Zij hebben de ultieme kinderdroom in hun tuin: in de wolken met hun boomhut
    PREMIUM

    Zij hebben de ultieme kinder­droom in hun tuin: in de wolken met hun boomhut

    Een boomhut, het is de ultieme kinderdroom. Dertigers van vandaag droomden weg bij het gigantisch exemplaar van Alida en haar vriend Peter Paulus Post, tieners van nu fantaseren er op los met de razend populaire boeken van ‘De Waanzinnige Boomhut’, waarvan een unieke expo in Oostende loopt momenteel. Sommigen hoeven er niet eens van te dromen: zij hebben er zelf eentje in de achtertuin. Kinderen én ouders vertellen wat er zo leuk aan is.