Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

Verhuizen voor de zeelucht of je laatste spaarcenten steken in een caravan in het groen: deze ouders maakten ingrijpende keuzes voor hun kinderen

Goed GevoelEen kind dat ziek of ongelukkig is, is zowat het ergste wat je als ouder kan overkomen. Geen wonder dat we allemaal tot het uiterste gaan voor onze kroost. En sommige (zorg)ouders gaan nog net een stapje verder. Ans, Goedele, en Stefan en Marit getuigen over de ingrijpende keuzes die ze maakten om hun kinderen een zo goed mogelijk leven te geven. “De bezwaren die we hadden, waren vooral praktisch, maar diep vanbinnen wisten we dat dit de juiste beslissing was.”

 1. Zo pakken Birgit (33) en Tim (40) de opvoeding van hun jonge zoontjes aan: “We houden niet van voorgekauwde opvoedmodellen, maar doen wat voor ons goed aanvoelt”
  PREMIUM

  Zo pakken Birgit (33) en Tim (40) de opvoeding van hun jonge zoontjes aan: “We houden niet van voorgekauw­de opvoedmo­del­len, maar doen wat voor ons goed aanvoelt”

  Dat de coronamaatregelen een ferme impact hebben op je gezinsleven, kunnen ook Birgit en Tim bevestigen. Stress en hoge werkdruk maakten plaats voor meer qualitytime met hun kinderen. “We zijn actiever bezig met opvoeden. Bij ons ligt de nadruk op vrijheid, ontdekken en positivisme. Er is al zoveel dat niet mag.” Kinderpsychiater Peter Adrianssens legt ook uit waarom het zo belangrijk is om je kinderen goed te leren omgaan met grenzen.
 2. Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”
  PREMIUM

  Je kinderen goed opvoeden, hoe doe je dat? Lynn en Kjell nemen de slapeloze nachten voor lief: “Toen Mona 6 weken was, vond ik haar zo goed als levenloos in haar wiegje”

  Lynn (30) en Kjell (33) wisten zelf niet goed wat hen overkwam toen ze in een goed jaar tijd van één naar drie kinderen gingen. Ondanks jaren van slaap­tekort lachen ze samen flink wat af en willen ze hun kinderen zo min mogelijk missen. “We tonen hen wat doorzetten is. Niets komt immers vanzelf.” Kinderpsychiater Peter Adriaenssens legt uit hoe je als ouder met onzekerheden bij je kind omgaat.