Pieter Declercq, initiatiefnemer van Dadtalks.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Declercq, initiatiefnemer van Dadtalks. © Wouter Van Vooren

“Vaders worden nog altijd als tweederangsouders gezien”

Wat betekent het om papa te zijn? Hoe is die rol doorheen de jaren veranderd? En hoe verschillend brengen een oosterse en westerse man hun kinderen groot? Op dit soort vragen wil het eerste Belgische vadercongres antwoorden geven. ‘De moeder blijft toch nog altijd het eerste aanspreekpunt.’

19 reacties

 • Matt Casters

  1 jaar geleden
  Dames, elke job die je in je pyjama kan doen is geen moeilijke job. In ploegen werken in de fabriek kan je niet vergelijken met was in de machine stoppen. En als je het dan toch moet hebben over "alles moeten regelen in huis": hoeveel van jullie kan geen inspraak verdagen en wil alles voor het zeggen hebben? Eerlijk?
 • marc de Volder

  1 jaar geleden
  Triestig,de arrogantie van de meeste wijven,want vrouwen zijn het niet,hier.Jullie sexisme ben ik beu.Boers en arrogant als je voor hen de deur open houdt voor hen of aan de kassa eerst laat. Dat jullie tamme paljas geen kloten doet is jullie probleem. Mijn ex was te tam voor alles en na de scheiding bleven de kinderen bij mij. En zo ken ik er nog.Telkens lees ik eigenlijk de haat tussen mannen en vrouwen. Voor mij nooit nog een madam in huis. Ik kan,om het te zeggen op zijn vrouws,alles beter.
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Ik ben een hevig voorstander van emancipatie van de vrouw ,als er ergens een betoging is voor emancipatie zeg mij waar en wanneer en ik zal er zijn.Maar waar ik niet tegen kan dat is de dag dat er te scheiden valt hebben nog altijd het overgrote deel van de vrouwen opeens nooit meer van emancipatie gehoord en zijn ze de arme schaapjes die beschermd moeten worden.Lees: beschermd =de man zoveel mogelijk uitmelken ,uitpersen.Het wordt de hoogste tijd dat deze discriminatie wettelijk wordt aangepast
 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Hoeveel kinderen vervreemden van Hun Vader om dat de Moeder nog met Jaloezie of wrok zit ? Ik denk dat er veel meer Vaders hierdoor vervreemd zijn van Hun kinderen dan Moeders en dat is Pas echt Leed en onherstelbaar . Ik zie hier zeuren over Geld maar je hebt je Kind teminsten Nog , er zijn mannen die al Jaren betalen maar Hun kind niet te zien krijgen zelfs niet na een gerechtelijk bevel ?!
 • Nico Vansimpsen

  1 jaar geleden
  Als vrouwen geen man nodig hebben dan heeft een man zekers geen vrouw nodig. Een man dient om kinderen te verwekken om daarna als geldkoe te dienen. Mannen zorgen tegenwoordig beter voor de kinderen dan menig vrouwen. Maar de wetten zijn nog steeds in het voordeel van de mama, hoederecht, kindergeld automatisch voor mama, onderhoudplicht meestal voor de man Kom mij niet af met die gelijkheid. Een papa moet eens zo hard vechten voor zijn kinderen dan eender welke mama.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden