Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Unicef: 24% Belgische jeugd heeft overgewicht, slechte eetgewoonten schadelijk voor kinderen

Een alarmerend hoog aantal kinderen lijdt onder de gevolgen van slechte voeding. Minstens één op de drie kinderen onder de 5 jaar, zo'n 200 miljoen kinderen, ondervoed is of heeft overgewicht. Dat zegt Unicef dinsdag in een nieuw rapport over kinderen, voedsel en voeding.

10 reacties

 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Daar gaan we weeral...het is weeral de schuld van de ouders die WERKEN.....wie vraagt er ook alweer meer "flexibiliteit"??? Wie vraagt steeds meer Belastingen en taksen???? Wie komt weeral dictatoriaal uit de hoek....juist ja diezelfde die alles way komt aanwaaien "België" maakt en dan komt klagen dat het verkeerd loopt....maar zijn "democratisch aan de goede kant van de geschiedenis" en dat is alles wat telt!!!!!
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Hoeveel kinderen eten 's middags goedkope maar niet erg gezonde fastfood maaltijden in de schoolkantine?
 • Frank De Rycke

  2 jaar geleden
  Vreet dan maar noten en bananen pfff
 • Walter Van Criekinge

  2 jaar geleden
  Snoepen kan geen kwaad, deden wij vroeger ook maaar.. toen voetbalde de jongens de ganse dag en de meisje hun favoriete bezigheid was touwtje springen. Ja dikkertjes was een uitzondering.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  slechte eetgewoonten ? Sommige ouders kunnen wegens hun werksituaties soms maar tegen 20h 's avonds een warme maaltijd op tafel zetten. Kinderen hebben regelmaat nodig maar tegenwoordig moeten ze meedraaien in de "flexibiliteit" van de maatschappij. Dat onderzoekers aub stoppen met zuren en vaststellingen te doen.. dat ze tenminste iets doen om het systeem naar kindvriendelijkheid terug te draaien !