Op de twitteraccount 'Why you should have a cat' vinden kinderen heel wat fotografische argumenten om hun koppige ouders mee te overtuigen.
Volledig scherm
Op de twitteraccount 'Why you should have a cat' vinden kinderen heel wat fotografische argumenten om hun koppige ouders mee te overtuigen. © 'Why you should have a cat' op Twitter

Twitteraccount geeft kinderen het ultieme argument om ouders te overtuigen een kat in huis te halen

Je bent jong en je wilt wat. Een snoezig, aaibaar katje, alsjeblieft. Maar hoe hard je je ouders ook probeert te overtuigen – “ik zal áltijd de kattenbak verversen!”, “ik zal elke dag stofzuigen!”, “ik zal zonder kat nooit gelukkig zijn!” – toch slagen sommige ouders erin om volhardend ‘nee’ te blijven zeggen. Geen probleem: deze geniale twitteraccount reikt je de winnende argumenten aan. 

10 reacties

 • Franc saas

  3 dagen geleden
  katten zijn leuke dieren , wij hebben 3 katten gehad ( niet 3 samen ) ,kwamen nooit buiten ..jammer genoeg hebben wij ze moeten laten inslapen ...twee zijn rond de 14j geworden en de andere 21 jaar .goed nadenken als je aan een huisdier begint , er goed voor zorgen is de boodschap en als je ze dan toch moet afgeven zelfs na 21 jaar is het triest hoor !!het is ook niet goedkoop ,eten,kattenbak vulling en ja de dierenarts en medicatie komt er ook aan te pas.
 • marina vandenborre

  4 dagen geleden
  vooral goed nadenken vooraleer je een dier in huis neemt. Het kost ook wel wat : vaccinaties, voeding, kattenbak enz... en als het ziek wordt, kan dat een dure grap worden. Zorg vooral dat er geen dieren onnodig in het asiel terechtkomen omdat men ze plotseling "beu" is ! dieren zijn geen wegwerpproducten. Ik hoop dat mensen dit echt wel in gedachten houden!
 • ISABEL FRANCOIS

  5 dagen geleden
  Oh ja..hier is het ik en de kat samen met tablet in bed.Ik ken zijn lievelingskattenfilmpje al vanbuiten en weet precies wanneer het de vogeltjes of de muisjes zijn die over het scherm huppelen.En hij is nog steeds elke keer in volle verwondering.
 • Glenn Verbeeck

  6 dagen geleden
  Katten zijn zalige beestjes, ik hoop er dit jaar nog eentje te kunnen kopen...
 • José Deblock

  1 week geleden
  Dieren zijn geen speelgoed,geef ze niet als kado. Er wordt al genoeg gebeuld met dieren.
 1. Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’
  PREMIUM

  Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’

  Els Hoebrechts (49), enig kind van acteur Johny Voners (74), verloor haar vader op 17 maart. Net in die week hadden ze samen op het vliegtuig naar Zuid-Afrika moeten zitten, met alle kleinkinderen en partners op een rij. Hij had de tien tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. Kaapstad kwam er niet. Dochter Els, copywriter van beroep, krabbelde recht en schrijft nu ‘De Reis Van Je Leven’, een reisblog voor de niet té avontuurlijke 45-plusser. Vlak voor Allerzielen praat ze over het verlies van haar vader.
 1. Een psycholoog en singles vertellen waarom een huisdier het ideale knuffelcontact is: “Wat mijn honden voor mij betekenen? Bijna alles”
  PREMIUM

  Een psycholoog en singles vertellen waarom een huisdier het ideale knuffelcon­tact is: “Wat mijn honden voor mij betekenen? Bijna alles”

  Het voorbije jaar voelde dat lege huis voor veel alleenstaanden als een beproeving. Een mogelijke redding? Een huisdier. “Dat brengt leven in huis, stilt de huidhonger en verlaagt het stressniveau”, weet psychologe Els Schaerlaeken. Drie Vlaamse singles bevestigen en spreken uit ervaring. “Ik vind het leuk om thuis te komen en te weten dat er iemand op mij wacht.”
 2. “Mama, ik heb een soa”: zo praat je met je tiener over veilig vrijen
  PREMIUM

  “Mama, ik heb een soa”: zo praat je met je tiener over veilig vrijen

  Een mondmasker dragen tegen Covid-19 is een kwestie van gezond verstand. Maar beschermen onze jongeren zich even gedisciplineerd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen? Hebben ze naast mondmaskers ook condooms op zak? En wat doe je als tienerzoon-of dochterlief thuiskomt met vervelende klachten down under? “Jongeren hebben een grotere angst om zwanger te worden dan om een soa op te lopen”, zegt Sandra Van den Eynde van Sensoa.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown