Apple en Gwyneth
Volledig scherm
Apple en Gwyneth © Instagram gwynethpaltrow

To post or not to post: mag ik foto’s van mijn kinderen zonder toestemming online zwieren?

Een beroemde ouder hebben mag dan wel heel leuk lijken in theorie, Apple Martin, de 14-jarige dochter van Gwyneth Paltrow ondervindt er nadelen van. Paltrow postte een foto van haar en Apple op Instagram, iets wat bij de tiener niet in goede aarde viel en ze heeft een punt. 

2 reacties

 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Dit is ingewikkeld. Als je op sociale mediakanalen iets post geeft je u auteusrecht op en mag iedereen het gebruiken. Alleen mag je niet zomaar alles verspreiden. Je mag voor persoonlijk gebruik een monument fotograferen maar niet commercieel gebruiken. Dus op internetzet zetten zou ook niet mogen. Dit moet ook voor mensen gelden. Ik mag toch niet zomaar op straat foto's en videos van andere mensen maken en die dan online gooien.
 • Ibn Marouf

  2 jaar geleden
  “Mama we hebben dit besproken. Je mag niets posten zonder mijn goedkeuring” … snottebellen met veel branie! Ik geloof dat er beter voorzichtig mee omgesprongen wordt, dat wel. Maar dat zo'n kind mij zal zeggen wat ik al dan niet niet mag publiceren, daar zal veel volk komen naar kijken. Die beruchte naaktfoto's, waar naar verluid veel tienermeisjes last van hebben, zijn niet door papa of mama op het internet geplaatst! En dan een grote mond voor een onschuldige foto?
 1. Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’
  PREMIUM

  Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’

  Els Hoebrechts (49), enig kind van acteur Johny Voners (74), verloor haar vader op 17 maart. Net in die week hadden ze samen op het vliegtuig naar Zuid-Afrika moeten zitten, met alle kleinkinderen en partners op een rij. Hij had de tien tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. Kaapstad kwam er niet. Dochter Els, copywriter van beroep, krabbelde recht en schrijft nu ‘De Reis Van Je Leven’, een reisblog voor de niet té avontuurlijke 45-plusser. Vlak voor Allerzielen praat ze over het verlies van haar vader.
 2. Twitteraccount geeft kinderen het ultieme argument om ouders te overtuigen een kat in huis te halen

  Twitterac­count geeft kinderen het ultieme argument om ouders te overtuigen een kat in huis te halen

  Je bent jong en je wilt wat. Een snoezig, aaibaar katje, alsjeblieft. Maar hoe hard je je ouders ook probeert te overtuigen – “ik zal áltijd de kattenbak verversen!”, “ik zal elke dag stofzuigen!”, “ik zal zonder kat nooit gelukkig zijn!” – toch slagen sommige ouders erin om volhardend ‘nee’ te blijven zeggen. Geen probleem: deze geniale twitteraccount reikt je de winnende argumenten aan.
 1. Wanneer mag je wél op reis?
  Play
  Uitgelegd

  Wanneer mag je wél op reis?

 2. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen