Volledig scherm
© Thinkstock

Tienermeisjes voelen zich slecht in hun vel: schuld van de mama?

ZelfbeeldJonge tienermeisjes kijken nog steeds op naar hun mama, voor hen is zij hét rolmodel. Ideaal voor moeders om het zelfbeeld en zelfvertrouwen van hun dochters mee vorm te geven en op te krikken. Enig probleem: de mama's zijn niet tevreden over hun eigen lichaam, een houding die de tieners overnemen. Gevolg: ze zitten slecht in hun vel en vinden dat er veel werk is aan hun lichaam en uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Dove bij 200 eerste- en tweedejaars middelbaar en 209 moeders van een tienerdochter tussen 11 en 14 jaar oud.

 1. Birdnesting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidingsland: “Volwassenen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”
  PREMIUM

  Birdnes­ting of co-ouderschap waarbij de kinderen in het huis blijven is dé trend in scheidings­land: “Volwasse­nen kunnen dat heen-en-weer verhuizen beter bolwerken”

  Wat als ... na een scheiding niet de kinderen wekelijks het nest uitvliegen, maar de ouders? Een op de vijf ouderkoppels die bij een bemiddelaar terechtkomen, overwegen birdnesting. De vorm van co-ouderschap heeft voordelen, maar ook een heleboel valkuilen. Ervaringsdeskundigen Jan-Willem (38) en Roos (40) klappen uit het voormalige echtelijke bed, een scheidingsbemiddelaar geeft advies. “Veel mensen denken dat birdnesting een financiële aderlating betekent. Maar dat hoeft niet zo te zijn.”
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is