Volledig scherm

Terug naar school: zo bereid je kinderen voor

De start van een nieuw schooljaar zorgt vaak voor gemengde gevoelens bij kinderen: ze zijn opgewonden om hun vriendjes terug te zien, maar krijgen stress door het vooruitzicht van huiswerk en toetsen. Dit kan zowel voor de ouders als de kroost voor stress zorgen. Door jezelf en de kinderen hierop voor te bereiden, kun je heel wat problemen vermijden.

 1. Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’
  PREMIUM

  Els Hoebrechts, een half jaar na het overlijden van haar vader Johny Voners: “Ooit, ergens, drink ik weer een glas wijn met hem’’

  Els Hoebrechts (49), enig kind van acteur Johny Voners (74), verloor haar vader op 17 maart. Net in die week hadden ze samen op het vliegtuig naar Zuid-Afrika moeten zitten, met alle kleinkinderen en partners op een rij. Hij had de tien tickets een jaar vooraf geboekt, in het geloof dat hij zijn ziekte onder de duim zou krijgen. Kaapstad kwam er niet. Dochter Els, copywriter van beroep, krabbelde recht en schrijft nu ‘De Reis Van Je Leven’, een reisblog voor de niet té avontuurlijke 45-plusser. Vlak voor Allerzielen praat ze over het verlies van haar vader.
 2. "Geen betere schoolprestaties door kleinere klassen"

  "Geen betere schoolpres­ta­ties door kleinere klassen"

  De grootte van een klas heeft geen zichtbare invloed op de prestaties van de leerlingen. Dat concludeert Sofie De Bondt, masterstudente aan het Instituut voor Informatie- en Onderwijswetenschappen van de Universiteit Antwerpen, in haar masterscriptie. "Of dit wil zeggen dat men momenteel investeert in iets wat mogelijk zijn doel mist, weet ik niet", zegt De Bondt, "maar de vraag blijft welke motieven doorwegen in de beleidsvoering".
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo