Volledig scherm
© Veritas

Te schattig, de collectie die Eva Mouton voor het nieuwe schooljaar ontwierp met Veritas

Illustratrice Eva Mouton slaat net als vorig jaar de handen in elkaar met Veritas en lanceert een beestig leuke kindercollectie. Aaibare bosdiertjes sieren de accessoires en kledingstukken en houden je kroost gezelschap in het nieuwe, ietwat vreemde schooljaar. 

 1. Binnenkijken in het tienerbrein met een neurowetenschapper: “Tieners kunnen emoties minder goed herkennen, bij zichzelf én anderen”
  PREMIUM

  Binnenkij­ken in het tiener­brein met een neuroweten­schap­per: “Tieners kunnen emoties minder goed herkennen, bij zichzelf én anderen”

  Een tiener in huis kan een beproeving zijn. Zit je soms met de handen in het haar? Neurowetenschapper Jelle Jolles leert je je kind begrijpen aan de hand van zeven belangrijke must-knows. Want heel wat van dat onvoorspelbare pubergedrag schuilt in de hersenontwikkeling. “Als ouder ben je de tuinier die de hersenen van je kind snoeit en voedt.”
 2. Oei, ik groei (niet): de gevaren van een kind dat te vroeg of te laat pubert. “Je wil niet dat je tiener zich geïsoleerd voelt of een lager zelfbeeld ontwikkelt”
  PREMIUM

  Oei, ik groei (niet): de gevaren van een kind dat te vroeg of te laat pubert. “Je wil niet dat je tiener zich geïsoleerd voelt of een lager zelfbeeld ontwikkelt”

  Puberen tussen Barbie en K3, of op je vijftiende nog steeds tevergeefs speuren naar dat eerste snorhaar: een tiener die qua ontwikkeling voor- of achterloopt op leeftijds­genoten voelt zich meestal een vreemde eend in de bijt. Maar is er ook echt reden tot paniek? “In de meerderheid van de gevallen is er lichamelijk niets mis, maar het kan natuurlijk wél zorgen voor psychologisch ongemak”, zegt kinderendocrinologe Inge Gies.
 3. “Mama, ik heb een soa”: zo praat je met je tiener over veilig vrijen
  PREMIUM

  “Mama, ik heb een soa”: zo praat je met je tiener over veilig vrijen

  Een mondmasker dragen tegen Covid-19 is een kwestie van gezond verstand. Maar beschermen onze jongeren zich even gedisciplineerd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen? Hebben ze naast mondmaskers ook condooms op zak? En wat doe je als tienerzoon-of dochterlief thuiskomt met vervelende klachten down under? “Jongeren hebben een grotere angst om zwanger te worden dan om een soa op te lopen”, zegt Sandra Van den Eynde van Sensoa.