Instagram @tatyanabeloy
Volledig scherm
© Instagram @tatyanabeloy

Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld ‘What the #?!’. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. “Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen.”

 1. Bijna Moederdag: deze 3 vrouwen zijn voor het eerst zwanger, bevallen of werden oma. “Het perfecte moment om een kindje te krijgen bestaat niet”
  PREMIUM

  Bijna Moederdag: deze 3 vrouwen zijn voor het eerst zwanger, bevallen of werden oma. “Het perfecte moment om een kindje te krijgen bestaat niet”

  “Wij zijn superfier, maar kunnen dat niet delen.” Speciaal voor Moederdag blikken drie vrouwen terug op hun unieke mijlpaal van het afgelopen jaar: een zwangere buik, een bevalling of grootmoeder worden. Een eerste keer die zo bijzonder is, maar deels werd gekaapt door corona. En dat ging gepaard met up’s en down’s, vertellen ze. “Ik word niet overstelpt door goedbedoelde adviezen. Zonder corona zouden mensen zich sowieso meer moeien.”
 2. SOS examenkoorts: tips van een psychologe om je kind te helpen bij schoolstress. “Veel tieners weten niet meer wat ontspanning is”
  PREMIUM

  SOS examen­koorts: tips van een psychologe om je kind te helpen bij school­stress. “Veel tieners weten niet meer wat ontspan­ning is”

  “Bij te veel prikkels en zeker tijdens examenperiodes kan stress me volledig overmannen.” Aagje (16) heeft examenkoorts, die ze probeert aan te pakken met transcendente meditatie. Ze is niet de enige: onderzoek van de Vlaamse Scholierenkoepel toont dat 75 procent van de jongeren schoolstress ervaart. Vier op de tien middelbarescholieren ervaren dat zelfs (zeer) veel. Hoe help je een kind met examenkoorts? Psychologe en relaxatietherapeute Heidi Luypaert geeft advies. “Bij tieners staat de stressknop permanent aan.”