ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

STUDIE. Tieners die zich geliefd voelen doen minder aan cyberpesten

Tieners die zich emotioneel ondersteund en geliefd voelen door hun ouders, zullen minder vaak cyberpesten. “Het is belangrijk om dat te beseffen, nu kinderen meer dan ooit online zijn”, stellen onderzoekers van New York University.

0 reacties

 1. COLUMN. Lien Van de Kelder neemt afscheid van Thailand: “Hans nog nooit zo lang moeten missen”

  COLUMN. Lien Van de Kelder neemt afscheid van Thailand: “Hans nog nooit zo lang moeten missen”

  “Drie hele boeiende, soms moeilijke, maar vooral hele warme maanden in alle betekenissen.” Voor Lien Van de Kelder (39) nadert het afscheid van Thailand met rasse schreden en dus is het tijd om nog wat te genieten en de Thaise tradities voor een laatste keer op te snuiven, voor ze vaarwel zeggen. Ze woonde er met haar kindjes en man Hans en samen ontdekten ze onder meer Phuket én Bangkok. “Het wordt een emotioneel afscheid op de luchthaven.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”