Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Studie doorbreekt taboe: bewust kinderloze mensen hebben geen spijt van hun keuze

‘Heb je geen schrik dat je ooit spijt zult krijgen?’ Wie bewust beslist om geen kinderen te krijgen, kan op tegenwind en een heleboel vervelende vragen rekenen. Een onderzoek van de VUB voorziet nu een antwoord: néén. Uit de studie blijkt dat mensen die geen groot gezin willen stichten, daar zelden of nooit spijt van hebben. 

14 reacties

 • Charel De Kromhe

  3 jaar geleden
  Als 56 jarige bewust kindervrij en vrijgezel ,krijgen we van veel mensen uit mijn omgeving en leeftijd te horen.Als we het opnieuw zouden doen,doen we het zoals jij .
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Altijd bewust gekozen om geen kinderen op deze wereld te zetten terwijl er veel beweerden dat ik egoistisch was heel veel spijt ging hebben later als ik oud ben etc ben nu 51jaar en super gelukkig geen zorgen of gedoe vind enkel dat wij daarvoor gestraft worden en moeten meebetalen vooral voor die dat er een hele nest op de wereld zetten!
 • Hanne Vlaeminck

  3 jaar geleden
  Dat gezeur over kindergeld hangt mij zwaar mijn strot uit - Ik wil geen zorgverzekering meer betalen. Ik heb namelijk geen hulpbehoevende ouders! Ik wil niet dat mijn belastingsgeld daar naar toe gaat! Ook goed?
 • Els P

  3 jaar geleden
  Maakt niet uit wat je kiest, maar méér dan 1 is niet meer van deze tijd. Het wordt tijd dat het eens veranderd, je merkt elke dag de gevolgen van de overbevolking. Maar ja, religies (leden) en politici (stemmen) maken helaas nog indruk.
 • lauren van eupen

  3 jaar geleden
  Bewust geen kids. En altijd commentaar gekregen. Altijd uitleg waarom niet. En nu ik 50 ben hoor ik steeds meer mensen klagen over kids. Dat ze me groot gelijk geven en velen spijt hebben dat ze wel kids hebben. Als ze opnieuw mochten kiezen zouden er geen komen. Dat zegt genoeg hé.... Ik prijs me gelukkig zonder kids. Heb wel een hondje die alle liefde krijgt.