Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram Staf Coppens / rv

Staf Coppens verhuist met gezin naar Zweden: Antwerpse Julie deed het hem voor. “Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe land”

Televisiemaker Staf Coppens maakte het net bekend: hij verhuist met zijn gezin dit jaar nog naar Zweden. Een gewaagde zet, die ook broer Matthias met verstomming slaat. De Antwerpse Julie Van Den Berghe (30) deed het hem voor: zij woont nu met vriend en zoontje in Stockholm. Haar plotse verhuis bleek over de hele lijn een positieve sprong in het onbekende, al wil ze Staf ook wel een paar gouden tips geven. “Denk niet: ‘in België deden we dat anders.’ Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe, gelukzalige land.”

12 reacties

 • Jo Peeters

  2 maanden geleden
  Wie ooit of nu nog voor Duitsland kiest of gekozen heeft is beter af dan in België. België is een van de armste landen geworden van Europa door een bestuur dat door Wallonië en Brussel wordt gedomineerd. België zal nooit een interessant land worden voor de Vlaming. De Vlaming kan dan beter in Wallonië gaan wonen als hij of zij Belg wil blijven.
 • Sammy Van Horenbeke

  6 maanden geleden
  De belastingsdruk is er idem, maar je krijgt er er wel wat voor weer.
 • Dominique Vandamme

  6 maanden geleden
  Dat zou iedereen die emigreert moeten doen, zijn nieuwe land omarmen en het oude vergeten. Zweeds als taal is voor iemand die Nederlands kent echt geen probleem, je bent er vrij vlug mee weg. Uiteraard spreekt niet iedere Zweed Engels, waarom zouden ze? Inderdaad, de meeste Zweden spreken het wel, maar ze verwachten van wie zich in Zweden komt vestigen Zweeds spreekt. Mogen wij dat ook niet? Wie in Vlaanderen komt wonen leert en gebruikt Nederlands in de omgang.
 • Thierry Derieuw

  6 maanden geleden
  Ik ben er mee geboren met het Zweden virus en ben hier heel gelukkig. Ken het hier door en door. Als het in je hebt dan lukt het wel. Thuis voelen, nooit een probleem geweest.
 • piet devlieger

  6 maanden geleden
  Ik was voor het eerst in Zweden meer dan 30 jaar geleden - meerdere keren heel Zweden en de rest van Scandinavië doorgereisd voor het werk. Ware het niet van de taal dan zou ik al lang verhuisd zijn - het is een prachtig land. In tegenstelling tot wat de meeste mensen echter denken is het niet zo dat elke Zweed Engels spreekt.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht