Volledig scherm
© thinkstock

SOS 'terug naar school'-stress: zo overleef je 1 september

De kans is groot dat de spanning vandaag al lichtjes tot extreem voelbaar is: morgen staat na 2 maanden vakantie weer een nieuw schooljaar voor de deur. Ervaren mama's en papa's weten dat dit gepaard kan gaan met traantjes dan wel een overdreven energieke zoon of dochter morgenochtend. Met deze tips overleven je kinderen én jijzelf die eerste september (en de rest van het schooljaar ook, bij voorkeur).

 1. Nederland discussieert over kinderen op restaurant: "Kan je dat rotjoch thuislaten?!"

  Nederland discussi­eert over kinderen op restaurant: "Kan je dat rotjoch thuislaten?!"

  De Nederlandse website "No Kids Allowed" pleit voor de invoering van een gedeeltelijk kindvrije horeca in Nederland, omdat ze het beu zijn tussen de jengelende kinderen te moeten eten of drinken. Bij onze noorderburen regent het uiteenlopende reacties op dit controversiële initiatief. Goed idee of niet? De Nederlandse blogster Thamar Kempees geeft op haar blog op een hilarische manier haar mening over de feiten.
 2. Met dit plan kan iedereen straks deeltijds werken

  Met dit plan kan iedereen straks deeltijds werken

  Ook last vandaag van de maandagblues? En morgen begint voor duizenden Belgische gezinnen pas écht weer de dagelijkse sleur, die enorm veel energie van ons vraagt om werk en privé en kinderen allemaal netjes te combineren. Maar de Canadese professor Jennifer Nedelsky beweert dat het totaal anders kan. Haar grote plan voor de toekomst wordt vaak weggezet als "te gek voor woorden" maar diezelfde criticasters zouden er maar wat graag meteen voor tekenen. Iederéén deeltijds werken, dat is het maffe (?) idee.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is