Brutus
Volledig scherm
© Brutus

SOS brooddoosstress: dit bedrijf levert gezonde lunches aan de schoolpoort

Tussen het zwemzakken vullen en tanden poetsen door is het een uitdaging om ook elke ochtend die kinderbrooddozen van een gezonde lunch te voorzien. Het Gentse bedrijf Brutus speelt daar op in, door een leverservice van lunchpakketten aan de schoolpoort te voorzien. Wat dacht je van een boterham met wortelhummus en zure room, een muffin van rode biet en een torentje van havermoutpoffertjes en aardbeien, bijvoorbeeld?

 1. Mama Lut is grootste steun van kunstschaatsster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”
  PREMIUM

  Mama Lut is grootste steun van kunst­schaats­ster Loena Hendrickx: “Ze maakt zich onnodig druk over jongens”

  “Als ik in het buitenland op wedstrijd ben, bellen we elke dag. En als er iets is, is zij de eerste die ik wil horen.” Kunstschaatsster Loena Hendrickx (22) en mama Lut (57) zijn onafscheidelijk. Het vraagt dan ook veel van Lut, om een dochter in de topsport te ondersteunen, en Loena begrijpt dat. Maar bovenal ziet mama Lut in Loena een jonge vrouw die ze moet loslaten — en toch wil blijven beschermen. “Vroeger achtervolgde mama me met de auto als ik met de fiets naar de oppas reed.”
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.