Selien / Eveline / Sandra
Volledig scherm
PREMIUM
© Selien / Eveline / Sandra

Selien, Eveline en Sandra missen hun voormalige schoonfamilie. “Mijn plusdochter loslaten is het moeilijkste wat ik ooit deed”

Tijdens de feesten wordt er wel eens gefoeterd op de schoonfamilie. Maar het kan ook anders. Sommige mensen zouden er juist alles voor geven om hun schoonmama nog eens te zien. Kijk maar naar Selien (29), Eveline (41) en Sandra (36). Toen hun relatie afsprong moesten ze met veel verdriet afscheid nemen van de familie van hun ex. “Tijdens de feestdagen moet ik aan hen denken. Heel even beeld ik me dan in hoe zijn nieuwe vriendin bij de schoonouders in de zetel zit en ovenhapjes eet met kerst.”

 1. Hoe koester je je schoonfamilie, wat met ‘framily’ en hoe ga je om met die ene lege stoel? Tips om te verbinden aan de feesttafel
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Hoe koester je je schoonfami­lie, wat met ‘framily’ en hoe ga je om met die ene lege stoel? Tips om te verbinden aan de feesttafel

  Corona stelt ons danig op de proef. Sommige van ons zijn vrienden en familie extra gaan koesteren, anderen hebben dan weer gesnoeid in hun dichte relaties. Socioloog Ignace Glorieux en familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt vertellen aan de hand van verschillende scenario’s hoe we het te allen tijde gezellig houden tijdens de feesten, en wat potentiële valkuilen zijn. “Elke familie heeft zijn eigen pincode. En daar kom je als partner nooit achter.”
 2. Van PANK tot framily: 3 vrouwen brengen een ode aan het tanteschap. “Het voelt alsof het mìjn kinderen zijn”
  PREMIUM

  Van PANK tot framily: 3 vrouwen brengen een ode aan het tanteschap. “Het voelt alsof het mìjn kinderen zijn”

  “Mijn zus heeft twee kinderen waar ik spontaan verliefd op ben geworden. Na hun geboorte wist ik meteen: jou ga ik verzorgen, beschermen en liefhebben.” Steeds meer vrouwen omarmen de rol van tante. Zoals Mailien (24), Lobke (32) en Marjolijn (42). Ze zijn een soort tweede mama, die stilletjes aan de zijlijn staat en een allesoverheersende liefde voelt voor haar neefjes en nichtjes. Of voor de kinderen van een vriend(in). Want om tante te zijn, is geen biologische band nodig. Pedagoog Lynn Geerinck benadrukt waarom we het belang van tantes niet mogen onderschatten.