Een spelend kind. Archieffoto.
Volledig scherm
Een spelend kind. Archieffoto. © thinkstock

‘Risicovol spelen’ krikt zelfvertrouwen peuters op en vergroot spelplezier

In bomen klimmen, langs de verkeerde kant de glijbaan op kruipen of een parcours bouwen met stoelen en tafels. De meeste ouders zien het hun kinderen niet graag doen, maar risicovol spelen is een goede zaak. Dat blijkt uit onderzoek van de Arteveldehogeschool in een aantal crèches, waarover De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag berichten.

4 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  1 jaar geleden
  Wij hebben vroeger niet anders gedaan. Wij hadden een lange en een korte stok. Daar maakten we een zwaard mee en waren Ivanhoe! Maar ja, dat is nu te gevaarlijk en agressief zeker? Ik ken nochtans niemand die al mensen overvallen heeft en we speelden toen nog samen. OH ja, in bomen klimmen was de tweede favoriet, daarna kwam er uitspringen, als we al niet onbedoeld beneden lagen! Leef nog steeds!!
 • Priscilla Neervoort

  1 jaar geleden
  Catherine Mistiaen ik ben het niet met je eens. Ik heb een dochter van bijna 3 jaar en zij speelt met alle speelgoed voor jongens en voor meisjes, ze heeft geen voorkeur voor iets. ze houdt ervan om overal op te klimmen en te springen in de plassen. Jongens en meisjes verschillen niet veel van elkaar met spel. Jongens houden ook van boekjes lezen en spelen met poppen.
 • Marleen Christiaens

  1 jaar geleden
  En hoe zullen de verzekeringen en de ouders omgaan met deze aanbeveling? Verzekeringen grijpen elke kans om maar niet te moeten uitbetalen en vele ouders schreeuwen moord en brand bij het minste schrammetje.
 • Catherine MISTIAEN

  1 jaar geleden
  Laat jongens en meisjes APART spelen, aub. Omwille van voor de hand liggende redenen: jongens ravotten graag, meisjes lezen of kleuren graag. Spel is totaal anders voor jongens als voor meisjes. Cultiveer de natuurlijke norm, vooraleer iedereen ze totaal vergeten is. Dit is géén negatieve apartheid of discriminatie, maar positieve onderscheiding.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica