Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?

 1. Een hondenjasje van Versace of halsband van Louis Vuitton: luxemode voor onze beestjes boomt. “Sommige honden vinden het maar niks”

  Een hondenjas­je van Versace of halsband van Louis Vuitton: luxemode voor onze beestjes boomt. “Sommige honden vinden het maar niks”

  Elke dag is een geknipt moment om je lieve viervoeter (nog meer) in de watten te leggen. Met een leiband van Louis Vuitton ter waarde van 330 euro? Of een kasjmieren Ralph Lauren-truitje van 199 euro? Steeds meer grote luxemerken komen met mode voor je harige vriend op de proppen. Waarom? En doe je Fifi daar een plezier mee? Dierendokter Joshua Dutré licht toe.
 2. Tweedehands geboortelijsten zijn een booming business. “Al meer dan 100.000 babyspullen gered van de vuilnisbelt”

  Tweede­hands geboorte­lijs­ten zijn een booming business. “Al meer dan 100.000 babyspul­len gered van de vuilnis­belt”

  Een baby op komst? Dan maken ouders vaak een geboortelijst. Een mooie traditie, maar eentje die niet zo lief is voor onze planeet. Nu er steeds meer oog is voor duurzaamheid zijn ook tweedehands geboortelijsten in opmars. “Het is te gek voor woorden dat Belgen elk jaar zo’n 500 miljoen euro uitgeven aan babyspullen, die ze bovendien maar drie tot zes maanden gebruiken”, klinkt het bij de Gentse start-up Mic Mac Minuscule.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierendokter: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak”
  PREMIUM

  Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierendok­ter: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak”

  Wie tijdens de lockdown het geluk had om thuis te zitten met een harige vriend, zal zich wellicht minder eenzaam hebben gevoeld. Maar dat geldt lang niet voor alle huisdieren. Voor katten wiens baasje plots de hele dag in de buurt bleef, kunnen de voorbije maanden stresserender geweest zijn dan je denkt. Dierendokter Joshua Dutré legt uit waarom, en hoe je je geliefde viervoeter kan helpen. “Een kat is een gewoontedier.”