Patricia en haar gezin.
Volledig scherm
Patricia en haar gezin. © rr

Patricia (47) verhuisde naar Andalusië: “Ik wist op mijn zeventiende dat ik niet in België zou blijven”

Patricia (47) en haar man Geert (51) begeleiden om den brode Belgen en Nederlanders in hun zoektocht naar een huis in Andalusië. Een niet te onderschatten voordeel als je zelf eerst de stap hebt gezet, en de Spaanse manier van leven als thuiskomen voelt. “Ik sta nu anders in het leven. Gejaagdheid en frustratie merk ik bitter weinig op. Ik heb hier geleerd te genieten van wat de dag brengt.”

3 reacties

 • Ann Van Driessche

  1 maand geleden
  Ik dacht dat Frigiliana ooit verkozen werd tot het mooiste dorpje van Spanje.
 • Katia Van Damme

  1 maand geleden
  Super locatie frigiliana, komen ook al 8jaar naar de regio.dit jaar gooide ...tot 2 maal roet in het eten. Als ik dit lees bloed mijn hartje,hoop er snel terug te zijn Voelt telkens als thuiskomen
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  héél belangrijk om zich ergens bewust te settelen. Te weinig mensen beseffen dat en  blijven plakken in het  dichtbevolkte. Integratie vraagt een grote inzet maar Vlamingen hebben over 't algemeen een dankbaar aanpassingsvermogen, leren snel de taal en kunnen zich perfect integreren. 
 1. Wiskunde die smaakt naar meer? Met deze recepten leren je kinderen zowel bakken als tellen

  Wiskunde die smaakt naar meer? Met deze recepten leren je kinderen zowel bakken als tellen

  ‘Word een held in bakken en proef de wiskunde’, leest de ondertitel van een nieuw bakboek van Uitgeverij Averbode. De opzet is geniaal: in het boek staan twintig recepten voor jonge kinderen die hen subtiel ook een portie wiskunde voorschotelt. Want bakken en tellen gaan hand in hand. Zo leert je kroost dat wiskunde écht leuk en nuttig kan zijn, en lekkere taartjes oplevert. Wij mogen twee recepten onthullen.
 2. Staf Coppens verhuist met gezin naar Zweden: Antwerpse Julie deed het hem voor. “Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe land”
  PREMIUM

  Staf Coppens verhuist met gezin naar Zweden: Antwerpse Julie deed het hem voor. “Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe land”

  Televisiemaker Staf Coppens maakte het net bekend: hij verhuist met zijn gezin dit jaar nog naar Zweden. Een gewaagde zet, die ook broer Matthias met verstomming slaat. De Antwerpse Julie Van Den Berghe (30) deed het hem voor: zij woont nu met vriend en zoontje in Stockholm. Haar plotse verhuis bleek over de hele lijn een positieve sprong in het onbekende, al wil ze Staf ook wel een paar gouden tips geven. “Denk niet: ‘in België deden we dat anders.’ Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe, gelukzalige land.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo