Lou (10) en zijn iPad: “Als ik zelf iets post of een spelletje download, dan toon ik mama en papa altijd wel eerst waarover het gaat.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lou (10) en zijn iPad: “Als ik zelf iets post of een spelletje download, dan toon ik mama en papa altijd wel eerst waarover het gaat.” © Tim Dirven

“Papa zit ’s avonds altijd op zijn gsm en mama kijkt naar kleren op winkelsites”: kinderen over regels rond schermgebruik

OpvoedingHet Vlaamse initiatief ‘Veilig Online’ van de Gezinsbond en Child Focus breidt uit binnen Europa. De vormingen voor ouders rond mediaopvoeding worden duidelijk gesmaakt, maar hoe kijken de kinderen eigenlijk zélf naar alle regeltjes rond schermgebruik? De Morgen zocht het uit.

4 reacties

 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Dat is vooruitgang, lang geleden waren radio en tv de grote boemannen, nu zijn dat de pc en smartphone. Een samenleving verandert naargelang zijn technologie, iets waarmee we moeten leren leven.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  gezelligheid ten top. Een levenshouding om aan je kinderen door te geven ... De trieste waarheid van de vooruitgang.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  De ziekte van deze tijd. Eenzaamheid in het huisgezin.
 • vicky vanderweyen

  3 jaar geleden
  Ken zelfs mensen die hun kind aan tafel zet met haar bord en een tablet voor zich ondertussen zijn ze zelf hun mails aan het checken.