Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

OPROEP. Hoe en vooral met wie vier jij kerst dit jaar?

Vier je kerst met familie of kies je er voor om gezellig bij vrienden aan de feesttafel aan te schuiven? Hoe dan ook: je wil er een fantastisch moment van maken, nog meer dan ooit? Dan zoekt Goed Gevoel jou.

 1. De stoute kantjes van comedian Lukas Lelie. “Als ik dronken ben stuur ik liefdevolle sms’en naar mijn vriendin”
  PREMIUM

  De stoute kantjes van comedian Lukas Lelie. “Als ik dronken ben stuur ik liefdevol­le sms’en naar mijn vriendin”

  Uitblazen van ‘De ideale wereld’ kan comedian Lukas Lelie (32) als kersverse papa niet. Bovendien loopt zijn theatertour ‘Kwestie van smaak’ volop en moet hij als familieman dringend op zoek naar een (peperdure) auto. En naar een dieet, want de laatste maanden liet Lelie het hangen, vertelt hij. “In geslaagde dieetperiodes geef ik mezelf een zeven op tien. Nu geef ik mezelf een zes.”
 2. Sta jij stil bij je digitale erfenis? Dit gebeurt er met je Facebook en WhatsApp wanneer je overlijdt

  Sta jij stil bij je digitale erfenis? Dit gebeurt er met je Facebook en WhatsApp wanneer je overlijdt

  Een Instagrampagina met prachtige foto’s of een Facebookprofiel met duizenden vrienden is leuk om te hebben, maar wat als je plots komt te overlijden? Kan je jouw digitale erfenis dan doorgeven aan je nabestaanden? En kunnen zij dan plots privéberichten lezen of foto’s bekijken? Wij zetten samen met expert Stijn Debie (KU Leuven) vier sociale netwerken op een rij, en gaan na hoe jij je digitale leven veilig kan stellen. “In België is er nog geen duidelijkheid over de rechtsgeldigheid van een online wilsuitdrukking.”
 3. COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smartschool: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smart­school: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  Elke ouder kent net als journalist Jeroen het online platform Smartschool. “Berichtendiarree”, noemt hij het. Let op: Jeroen is geen slechte vader en ook niet tegen een leerlingenvolgsysteem (denkt hij). Maar moeten we niet érgens de grens trekken, vraagt Jeroen zich af. “Ik begin te geloven dat elk scheetje dat zich een weg zucht door de schoolgangen een Smartschoolalert kan zijn.”