KOS
Volledig scherm
PREMIUM
© KOS

Ontwikkelingspsycholoog: "We creëren zelf huilbaby’s"

Door baby’s al vroeg in aparte bedjes op hun eigen kamer te leggen, creëren we huilbaby’s. In haar boek 'De evolutie van een kind' legt de Nederlandse ontwikkelingspsycholoog Annemie Ploeger uit dat volgens haar ouders er zelf toe bijdragen dat hun kind het op een krijsen zet. "Ook al leven we niet meer als jagers in de savanne: een kind voelt zich onveilig in z’n eentje."

11 reacties

 • Stefanie Lindemans

  3 jaar geleden
  Na een huilbaby die niet op onze kamer sliep en een huilbaby die wel op onze kamer slaapt (in een cosleeper zelfs), denk ik dat ik mag zeggen dat dit weer eens heel kort door de bocht is...
 • vandekempen las campinas

  3 jaar geleden
  zever, gezever en wetenschappelijk niet onderbouwd.
 • jef vermeulen

  3 jaar geleden
  Zet de moeders nog wat vroeger aan het werk en wat meer onder druk. Het zijn niet de moeders maar de maatschappij die huilbaby's creëert.
 • Ann Van Der Voort

  3 jaar geleden
  Hier moet ik toch een eens mee lachen! Mijn zoon sliep de eerste nacht alleen in zijn kamer, deur dicht, licht uit. Altijd een zalige slaper geweest en op zijn 9 jaar nog. Huilbaby .... geen last van gehad! Structuur, regelmaat en VOLDOENDE slaap, daar draait het om, schrijf daar maar eens een boek over!
 • Luc De Clip

  3 jaar geleden
  Ons baby slaapte lang in ons bed, nadien stond bedje tegen het onze. En nu met eigen bed 3-4 jaar in zelfde kamer. bij nachtmerrie terug rest van de nacht tussen ons in. Niet altijd ideaal voor koppel, maar ons kind weent altijd maar heel kort.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den