Getty Images/Blend Images
Volledig scherm
© Getty Images/Blend Images

Nieuwe mama’s hebben drie maanden nodig om zeker te zijn van hun opvoedingsstijl

Kinderen, als er iets is waar we eigenlijk een handleiding voor zouden moeten hebben, zijn zij het wel. Leren hoe je ouder moet zijn, is niet gemakkelijk en er gaat wat tijd over voor we het echt onder de knie hebben. 

4 reacties

 • Dorethe Disveld

  4 jaar geleden
  Helemaal met Renee Schietekat eens. Lijkt wel of mensen steeds meer als achterlijke wezens worden beschouwd die niks meer zelf kunnen en denken.
 • Stan Vankoo

  4 jaar geleden
  Veel mama's en papa's hebben OOK opvoeding nodig!
 • Renée Schietekat

  4 jaar geleden
  Hedendaags gezever..eeuwenlang hebben ouders hun kinderen groot gebracht zonder handleiding..maar het krioelt tegenwoordig van mensen die denken anderen te moeten zeggen hoe ze dit en dat moeten doen en wat ze wel en niet mogen. Hoepel op zou ik zeggen
 • Veerle Leeuwerck

  4 jaar geleden
  ik heb het iedere dag nodig! Het is een weg zieken in de opvoeding van je kind!
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Ja, ik wil (je achternaam): daarom gebruiken sommige vrouwen de naam van hun man

  Ja, ik wil (je achternaam): daarom gebruiken sommige vrouwen de naam van hun man

  Nu ze getrouwd is, gebruikt Jennifer Lopez de achternaam van Ben Affleck. J.Lo is niet meer, hallo J.Aff. Een keuze waar ze veel commentaar op krijgt. De een vindt het romantisch, de ander compleet achterhaald. Ook de Vlaamse Stephanie (26) draagt sinds haar huwelijk de familienaam Jageneau-Ruysschaert. Ze licht haar keuze toe en een advocate bespreekt de wettelijke consequenties. “In België draait alles rond het gebruiksrecht.”
 1. Hallo, schoolkosten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind

  Hallo, schoolkos­ten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind

  1 september loert al om de hoek. Voor veel ouders brengt dat grote kosten met zich mee: een nieuwe outfit, brooddoos of misschien is de boekentas van jouw spruit aan vernieuwing toe. Volgens geldcoach Eef van Opdorp is het goed om je kinderen mee te laten nadenken over het financiële plaatje. En als je jouw kind een zakcentje meegeeft voor op de schoolbanken, hoeveel zakgeld dan best? “Laat je kinderen ook fouten maken.”
 2. Bijna 1 september: pedagoog geeft tips voor kinderen die aan het einde van de zomer last hebben van driftbuien

  Bijna 1 september: pedagoog geeft tips voor kinderen die aan het einde van de zomer last hebben van driftbuien

  Voor de meesten is het een dag als een ander, maar voor kinderen breekt komende donderdag een nieuw schooljaar aan. En het zou perfect kunnen dat die abrupte overgang niet zonder slag of stoot verloopt. Misschien is je kind wel droevig, onrustig of boos nu de verheerlijkte zomervakantie stilaan op haar eind loopt? Pedagoog Bruno Vanobbergen geeft praktische tips voor hoe je hiermee om kan gaan. “Net zoals ook wij na onze vakantie onze knop moeten omdraaien, kan het voor kinderen even op de tanden bijten zijn in het begin.”
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.