Volledig scherm
PREMIUM
© The Toy Insider

Na de fidget spinner is de ‘Pop It’ de nieuwste hype op de speelplaats: “Het kalmeert de hersenen van je kind”, zegt pedagoog

Een siliconen speelgoedje bedekt met bolletjes die je kan indrukken, net zoals bubbelfolie. Meer is het niet. Toch is ‘Pop It’ momenteel razend populair op alle speelplaatsen. Ze bestaan in alle vormen, maten en kleuren en elk kind moet en zal er eentje hebben. De trend waaide over uit de Verenigde Staten en vond wederom zijn oorsprong op TikTok, de favoriete app van kids en jongeren. Wij vroegen aan Marijke Bisschop, pedagoog en gedragstherapeut, of het spelletje echt zo effectief is tegen stress als gezegd wordt.

 1. Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee preparateurs maken er kunst van

  Je placenta voor altijd bewaren? Dat kan, deze twee prepara­teurs maken er kunst van

  Een placenta of moederkoek is iets bijzonders. Het dient als een soort batterij tussen de vrouw en het kind dat ze aan het baren is, toch wordt 'ie na bevalling meestal rechtstreeks in vuilbak gegooid. Broer en zus Jan Bouten (69) en Ursula Broers (56), die beiden preparateurs zijn, vinden dat zonde, dus zij maken er kunst van. Op die manier hebben kersverse mama’s een blijvende herinnering aan deze speciale periode uit hun leven.
 2. Olivia en Noah populairste voornamen van 2020

  Olivia en Noah populair­ste voornamen van 2020

  In de loop van 2020 kregen tot nu toe 288 meisjes de naam Olivia (tegenover 356 in 2019). Op plaats twee staat Mila (263) (en Milla 20), op de derde plaats volgt Marie (257). Emma (252) en Ella (234) vervolledigen de top vijf. Bij de jongensnamen is Noah (351) de populairste. Hij stond vorig jaar nog op de derde plaats. Arthur was vorig jaar de winnaar en staat nu op plek twee (295 in 2020 tegen 346 in 2019). Dat zegt Kind en Gezin maandag op basis van voorlopige gegevens.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden