Instagram @papa.van.vic - @sbsolly/NINA
Volledig scherm
© Instagram @papa.van.vic - @sbsolly/NINA

Momfluencers opgepast, ook dadfluencers eisen sinds kort hun plaatsje in de spotlight op

Op Instagram wemelt het van de momfluencers die gretig speelgoedmerken aanprijzen en foto’s posten van hun kroost. Maar steeds vaker staan ook hun metgezellen in de schijnwerpers. Fiere papa’s, ook wel dadfluencers genoemd, zijn bezig aan een opmars op Instagram. Sommige ‘daddy cools’ hebben duizenden tot een miljoen volgers. Wij tonen je enkele leuke internationale profielen en dadfluencers van bij ons.

  1. Terug naar de schoolbanken: heeft jouw kind ook last van ‘end-of-summer driftbuien’? Pedagoog geeft tips

    Terug naar de schoolban­ken: heeft jouw kind ook last van ‘end-of-sum­mer driftbuien’? Pedagoog geeft tips

    Voor de meeste stervelingen is het een gewone woensdag. Maar voor kinderen is vandaag de eerste dag van een gloednieuw schooljaar aangebroken. En het zou perfect kunnen dat die abrupte overgang niet zonder slag of stoot verloopt. Misschien is je kind wel droevig, onrustig of boos nu de verheerlijkte zomervakantie op haar einde is gelopen? Pedagoog Bruno Vanobbergen geeft praktische tips voor hoe je hiermee om kan gaan. “Net zoals ook wij na onze vakantie onze knop moeten omdraaien, kan het voor kinderen uiteraard even op de tanden bijten zijn in het begin.”
  2. De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

    De clitoris krijgt vanaf september meer aandacht op school. Seksuoloog Wim Slabbinck: “Geeft meisjes macht over hun lichaam”

    Leerlingen in het secundair onderwijs krijgen vanaf volgend schooljaar meer les over de clitoris. Twee uitgeverijen van biologiehandboeken voegen meer afbeeldingen en uitgebreidere info over het vrouwelijke geslachtsorgaan. Seksuoloog Wim Slabbinck licht toe waarom dat een belangrijke verbetering is. “De clitoris is een voorwaarde voor seksueel genot bij de vrouw.”