Volledig scherm
© thinkstock

Moet je je tandenborstel nat maken voor of na je tandpasta aanbrengt?

In de categorie dilemma's uit het dagelijkse leven: wat is nu de beste optie, je tandenborstel natmaken vóór, of net na je er tandpasta op hebt aangebracht? Tandartsen lossen deze eeuwige discussie voor ons op. 

 1. Jonas Van Geel getuigt over z’n (b)roze wolk: “Voor papa’s is het moeilijker om een band op te bouwen met de baby”, bevestigt expert
  PREMIUM

  Jonas Van Geel getuigt over z’n (b)roze wolk: “Voor papa’s is het moeilijker om een band op te bouwen met de baby”, bevestigt expert

  Mannen die eerlijk praten over hun gevoelens? Het gebeurt nog te weinig. Zeker als het gaat over het krijgen van een kind. Televisiester Jonas Van Geel doet het wel: hij zegt dat hij na de geboorte van zijn zoontje Charlie niet op een roze wolk zat. Iets wat vroedvrouw An-Sofie Van Parys heel moedig vindt. “We moeten de positieve en de negatieve dingen delen. Ook de kots, krijsende baby’s en de wallen onder de ogen.”
 2. Staf Coppens verhuist met gezin naar Zweden: Antwerpse Julie deed het hem voor. “Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe land”
  PREMIUM

  Staf Coppens verhuist met gezin naar Zweden, Antwerpse Julie deed het hem voor. “Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe land”

  Televisiemaker Staf Coppens maakte het net bekend: hij verhuist met zijn gezin dit jaar nog naar Zweden. Een gewaagde zet, die ook broer Matthias met verstomming slaat. De Antwerpse Julie Van Den Berghe (30) deed het hem voor: zij woont nu met vriend en zoontje in Stockholm. Haar plotse verhuis bleek over de hele lijn een positieve sprong in het onbekende, al wil ze Staf ook wel een paar gouden tips geven. “Denk niet: ‘in België deden we dat anders.’ Laat België los en geef je volledig over aan dit nieuwe, gelukzalige land.”
 1. OPROEP. NINA zoekt getuigen (G/L/T/B/Q) – Hoe verliep jouw coming-out tegenover je kinderen?

  OPROEP. NINA zoekt getuigen (G/L/T/B/Q) – Hoe verliep jouw co­ming-out tegenover je kinderen?

  Voor een artikel op Nina.be zoeken we mensen (G/L/T/B/Q) die willen getuigen over hoe zij hun outing naar hun – jonge of al iets oudere - kinderen toe hebben aangepakt. Hoe formuleerde je je verhaal? Hoe moeilijk vond je het om het openbaar te maken? Waar had je schrik voor? Welke reactie kreeg je? Welke vragen stelden ze? Welke emoties kwamen hierbij naar boven? Heeft de bekentenis een kloof veroorzaakt of bracht het jullie net dichter bij elkaar?