@arusso_xo, @michellemiamay, @rttchelsea
Volledig scherm
© @arusso_xo, @michellemiamay, @rttchelsea

Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

Alle baby’s zijn prachtig, horen we te zeggen. En als ouders in spe hoop je vurig dat je baby'tje de allermooiste zal zijn. Maar soms heeft een pasgeborene nu eenmaal iets meer tijd nodig. Taboe, zeg je? Niet voor vele mama’s op TikTok. Ze delen massaal foto’s van hun - sorry, aan verbloemen doen we niet mee - lelijke oogappel. Als kijker smelt je niet per se, maar ervan smullen doe je ongetwijfeld. 

 1. 1 op de 6 Vlamingen stelt kinderwens uit door corona. Julie (33) is een van hen: “Door mijn eicellen in te vriezen kan ik de komende jaren zorgeloos daten”
  PREMIUM

  1 op de 6 Vlamingen stelt kinderwens uit door corona. Julie (33) is een van hen: “Door mijn eicellen in te vriezen kan ik de komende jaren zorgeloos daten”

  “Tijdens corona ging daten veel moeilijker. Alles leek stil te staan bij mij. En ondertussen werd ik ouder, hè.” Julie (33) wilt kinderen, maar een kinderwens en corona zijn geen goede match. Door de pandemie stellen 17 procent van de Vlamingen hun kinderwens uit, tonen cijfers van statistiekbureau Statbel. Koppels vinden het te stressvol of spijtig dat er amper bezoek kan komen, singles kunnen dan weer niet daten. Na maanden tobben liet Julie daarom haar eicellen invriezen, net als wel meer vrouwen. Dokter Arne Vanhie van de fertiliteitsafdeling van UZ Leuven licht de trend toe: “corona is een slechte raadgever.”
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.
 1. Linde Merckpoel (36) over moeders en moederschap: “Ik ben mama, maar voel ook de nood om nog héél veel met Linde bezig te zijn”
  PREMIUM

  Linde Merckpoel (36) over moeders en moeder­schap: “Ik ben mama, maar voel ook de nood om nog héél veel met Linde bezig te zijn”

  Zes maanden geleden beviel radiostem en Éen-videoreporter Linde Merckpoel voor het eerst van een dochtertje Cleo. Een ding is zeker: het moederschap blaast haar helemaal omver. “Mijn liefde voor de driehoek die er nu is – mijn lief Jef, Cleo, ik – is superkostbaar. Na de geboorte van Cleo heb ik mijn moeder gestuurd: ‘Moeke, nu snap ik pas hóé graag jij mij ziet’. Het is crazy. Niet te vatten.”