Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Met de camera's in huis controleer ik of Simon echt studeert.” Mama’s Ellen en An-Sofie bespioneren hun kinderen met apps, maar is dat wel ethisch?

“Even de locatie van mijn kind checken.” Steeds meer ouders houden hun kinderen in het oog via tracking-apps. Maar wanneer gaan we te ver? Is het oké om het smartphonegebruik van je kind te monitoren? Of om via camera’s te checken of het wel aan het studeren is? Twee ‘tracking-moms’ getuigen. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens legt uit welke effecten tracking kan hebben op een kind en waar we best de grens trekken. “Wat gebeurt er, denk je, als je kind ontdekt wat je doet?”

  1. Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communicatie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communica­tie. “Probeer niet hun ouder te zijn”

    Het brengt veel moois met zich mee, zo’n nieuw samengesteld gezin. Maar er zijn onvermijdelijk ook pijnpunten verbonden aan het plusouderschap. De rol die je als bonusouder vertolkt is immers niet altijd helder, en dat kan leiden tot hevige emoties of opgekropte gevoelens, weet relatietherapeut Cindy Schepers. Ze deelt gouden tips voor een gezondere gezinsdynamiek en betere communicatie. “Het is essentieel dat je begrijpt dat je de dingen als ouder en plusouder anders beleeft.”