Joris Casaer
Volledig scherm
PREMIUM
© Joris Casaer

Matthias De Caluwe (38), de topman van Horeca Vlaanderen vertelt over zijn bewogen jaar: “Je papa
verliezen en zélf vader worden, it’s the circle of life”

Al heel de coronacrisis verdedigt hij de belangen van de horeca. Van televisiedebat tot onderhandelingstafel: Matthias De Caluwe, CEO van ondernemersfederatie Horeca Vlaanderen, neemt om het vurigst het woord. In die drukke periode van zijn carrière kwam het leven slaan en zalven: hij verloor zijn vader aan kanker. “Terwijl ik ’s ochtends in de tv-studio zat, is hij sneller dan verwacht overleden.” Vijf maanden later werd hij voor het eerst zelf papa van dochtertje Sienna (die trouwens vernoemd werd naar actrice Sienna Miller): “Het was met momenten echt onwezelijk.”

  1. Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

    Tatyana Beloy (36) lanceert kinderboek over sociale media.“We hebben allemaal nood aan duidelijke afspraken rond schermtijd, ook ouders”

    De dag van vandaag kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media. Wij hebben het nog anders gekend, maar wat met kinderen die opgroeiden met likes, selfies en hashtags? Hoe maak je hen als ouder wegwijs in het vinden van een goeie balans tussen de on- en offline wereld? Tatyana Beloy (36) goot het antwoord op die vraag in een doe-boek voor kinderen, getiteld ‘What the #?!’. Ze leert kinderen onder andere hoe ze kunnen reageren op online pestgedrag, hoe ze zichzelf graag leren zien, en hoe ze tot rust komen na alle online prikkels. “Kinderen hebben soms een duwtje in de rug nodig om terug offline te leren spelen.”