Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mama straft dochtertje voor pesten op school, maar krijgt daar gemixte reacties op

Toen de Canadese Amanda Mitchell ontdekte dat haar 9-jarige dochter andere kinderen op school gepest had, besloot ze harde maatregelen te nemen. “Dit kind zal aan den lijve ondervinden dat we ons niet als pestkoppen gedragen,” schreef ze erover op Facebook. Al was lang niet iedereen het eens met haar harde aanpak.

15 reacties

 • Claudia Poorters

  3 jaar geleden
  een 9-jarig kind is nog niet volgroeid genoeg om met het volle besef iemand te viseren en moedwillig onderuit te halen. 'Pesten' is op die leeftijd nog heel kinderlijk. De straf is daarom flink uit proportie. Het is goed dat je je kind aanspreekt op negatief gedrag zodat het leert wat de gevolgen zijn. Maar doe dat dan op het juiste leeftijdsniveau. En smeer het niet uit op Facebook. Er zijn genoeg strenge, maar niet-exhibisionistische ouders. Alles op FB zetten is niet wauw, dat is dom.
 • an van den put

  3 jaar geleden
  ze hee gelijk, kunnen vele moeders een voorbeeld aan nemen, om hun kinderen respect te leren, het niet straffen leverd nie echt iets op he. ik ben ook geen standaard moeder
 • Daisy Geordi Hoeven

  3 jaar geleden
  goeie mama zo moet dat!
 • Debbie Isabella

  3 jaar geleden
  Helemaal gelijk die mamma, wemoeten maar alles negeren en alleen positief gedrag belonen. Maar zo gaat het in de grote echte wereld ook niet.
 • Jeanette van der Neut

  3 jaar geleden
  Wat een ongelooflijk langdurige drievoudige straf(week). En wat nu als mama haar buurvrouw achter haar rug uitlacht? Dat is hetzelfde als pesten. Ik zie geen bewustwording van wat dat kind precies fout deed dus hoe kan ze er een les uit leren?
 1. Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneutraal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe
  PREMIUM

  Merel en ‘Thuis’-actrice Daphne voeden hun kroost genderneu­traal op. “Maar m’n zoon gaat niet in een jurk naar school” Een pedagoog licht toe

  Bij kledingwinkel JBC spreken ze niet meer van ‘meisjes’ en ‘jongens’, en ook bekende ouders als prins Harry en Meghan voeden hun kinderen genderneutraal op. Mama’s Daphne (33) en Merel (36) doen het ook allebei al een paar jaar, op hun eigen manier en met vallen en opstaan. “Mijn kinderen leren dat ze kunnen doen en zijn wat ze willen”, zegt Daphne. “Bij mijn zoon vind ik het wel wat moeilijker dan bij mijn dochter”, zegt Merel. Pedagoog Pedro De Bruyckere bespreekt de voordelen en valkuilen van een genderneutrale opvoeding. “Het is een enorm moeilijke uitdaging.”
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.