Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Mama, ik heb een soa”: zo praat je met je tiener over veilig vrijen

Een mondmasker dragen tegen Covid-19 is een kwestie van gezond verstand. Maar beschermen onze jongeren zich even gedisciplineerd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen? Hebben ze naast mondmaskers ook condooms op zak? En wat doe je als tienerzoon-of dochterlief thuiskomt met vervelende klachten down under? “Jongeren hebben een grotere angst om zwanger te worden dan om een soa op te lopen”, zegt Sandra Van den Eynde van Sensoa. 

0 reacties

 1. Een vijfde van de vrouwen die openbaar borstvoeding geeft, krijgt negatieve commentaar of wordt zonder toestemming gefotografeerd. “Dat moet veranderen”

  Een vijfde van de vrouwen die openbaar borstvoe­ding geeft, krijgt negatieve commentaar of wordt zonder toestem­ming gefotogra­feerd. “Dat moet veranderen”

  Het is de Internationale Week van de Borstvoeding. Maar vrouwen die in het openbaar borstvoeding geven, worden steeds vaker lastiggevallen, en voelen zich er sinds de pandemie nog ongemakkelijker bij dan voorheen. Dat blijkt uit een studie van Elvie. “In een wereld waarin moeders het gevoel hebben dat ze zich moeten bedekken wanneer ze borstvoeding geven, is het helaas nodig om aan te geven waar borstvoeding welkom is.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.