Nand Schotsmans (15) uit Nijlen, studeert Sociaal-technische Wetenschappen
Volledig scherm
PREMIUM
Nand Schotsmans (15) uit Nijlen, studeert Sociaal-technische Wetenschappen © Joel Hoylaerts - Photo News

"Mama al vaak gesmeekt om foto's van Facebook te halen. Tevergeefs"

Ouders die te pas en - vooral - te onpas foto's van hun oogappels op sociale media gooien: 'sharenting' heet het, en tieners worden er horendol van. Sharon (15) wil het niet omdat ze - naar eigen zeggen - toch nooit mooi op die foto's staat. Bij Nand (15) valt het mee, al plagen zijn vrienden hem weleens als hij op papa's account verschijnt. En Brynn (15) stopt veel energie in het 'untaggen' van zichzelf in de posts die mama plaatst.

15 reacties

 • Elke Celis

  11 maanden geleden
  Dank u Valentin Valmont, hopelijk beseffen mensen dit wat vaker... Het was voor ouders en mij (20, 25 jaar geleden) al tenenkrullend genoeg wanneer Den Ouden Album werd bovengehaald bij bonneke, ik kan zéér goed begrijpen dat pubers en jongere kinderen van dat soort continue virtuele lofzangen allesbehalve vrolijk worden.
 • Daan Dhont

  11 maanden geleden
  Eens men camera's uitvindt ter grootte van zandkorrels en kleiner (als dat al niet zo is) zal privacy een legendarisch concept worden... of enkel voor de elite. 'k Zou zeggen, geniet ervan nu het nog kan.
 • Tine Dem

  11 maanden geleden
  Sommige ouders plaatse zelfs een foto van of met hun baby of kind(eren) als profielfoto. Dat snap ik ook niet!
 • Liliane Depauw

  11 maanden geleden
  Zijn dommeriken die ouders, zijn de eerste om moord en brand te schreeuwen als er iets gebeurt maar vergeten dikwijls dat zij de aanstokers zijn, aub sociale media ok maar heel je leven op de openbare plaats gooien is er dat niet over, vele klagen dat ze bestolen zijn maar smeren voluit wanneer, waar en noem maar op ze naartoe zijn, vrij spel voor inbrekers toch ??
 • Regis Desmet

  11 maanden geleden
  Mijn vrouw en mijn familie weet dat, als ze een foto van mij op t internet plaatsen is er een onoverzienbare oorlog, veel vrienden vragen me waarom ze mij nergens meer tegenkomen, sociale media, de laatste keer dat ik eens op een karaoke feestje mij geamuseerd heb is al een jaar 5 geleden, toen Facebook volstond met foto's heb ik gezegd dit was de laatste keer
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"