Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Lotusgeboortes: wanneer de navelstreng niet wordt doorgeknipt

Meestal wordt de navelstreng meteen na de geboorte doorgeknipt (doorgaans door de kersverse vader), maar het kan ook anders. Lotusgeboortes, waarbij de baby verbonden blijft met de placenta, worden steeds populairder.

  1. Geen naam voor je pasgeboren baby? 2 mama’s getuigen: “Zelfs na de geboorte kwamen mijn man en ik niet overeen”

    Geen naam voor je pasgeboren baby? 2 mama’s getuigen: “Zelfs na de geboorte kwamen mijn man en ik niet overeen”

    Wekenlang ligt het geheim op je tong. Kriebelen je vingers om het te schrijven. Trillen je stembanden om het uit te roepen. En dan, na negen maanden, breekt dat gloriemoment aan. Je sluit je baby in je armen en roept luidkeels: Ella-June! Tobias! Lima! De meeste ouders weten al lang op voorhand hoe hun kleine spruit zal heten. Al gebeurt het soms dat een baby’tje zonder naam aan het prille leven begint. Mama’s Anita en Bieke getuigen. “Omdat mijn dochter pas na vier dagen een naam kreeg, werden zelfs de geboortekaartjes uitgesteld.”
  2. Gedaan met stressen over het entertainment van je kinderen. Maison Slash biedt je de komende 5 weken oplossingen

    Gedaan met stressen over het entertain­ment van je kinderen. Maison Slash biedt je de komende 5 weken oplossin­gen

    We zijn nog 5 weken verwijderd van het einde van de kerstvakantie die we dit jaar waarschijnlijk opnieuw doorbrengen in ons kot. Dat is heftig, voor iedereen, maar voor ouders met kinderen is dat des te heftiger. Want na eerdere lockdowns is de inspiratie om kinderen te entertainen op, en zijn de wallen van vermoeidheid groter. Gelukkig is het online oudermagazine Maison Slash er voor hen. Ontdek de #5WekenTotKerst-nieuwsbrief voor en door ouders, vol tips om kinderen thuis te vermaken.