thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kinderen die helpen in het huishouden, zijn later succesvoller

Laat jouw kleuter de was eens ophangen of de oudste de slaapkamer stofzuigen: kinderen die helpen in het huishouden, hebben een grotere kans op succes in hun latere professionele leven. Dat legde opvoedingsexpert Julie Lythcott-Haims uit in een recente Ted Talk. 

3 reacties

 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Wat ne zever hier ! Ik moest willens nillens helpen of slaag , straf, vernedering . Wat zegt deze prul hiervan ? Ben 70 en heb er nog trauma’s van thuis en vroeger op de werkvloer.
 • Oli Gearius

  5 jaar geleden
  Veel van die luie kinderen zijn nu miljonair dankzij bitcoin, jeeeeeeeet champagne
 • Marie Vandam

  5 jaar geleden
  Dat kan kloppe leg er geen eieren onder hoe vlugger zelfstandig hoe beter
 1. Een frietje na de schooluren, kan dat kwaad? Studie toont effect van fastfood in de buurt van scholen

  Een frietje na de schooluren, kan dat kwaad? Studie toont effect van fastfood in de buurt van scholen

  Waar een school is, is vaak ook een fastfoodrestaurant, zo blijkt uit recent onderzoek. Volgens de jongsten alleen maar leuk, maar het gevolg ervan is veel minder positief. Als er fastfoodketens bij een school liggen, leidt dat namelijk tot een hogere BMI bij jonge Vlaamse kinderen. Diëtist Michaël Sels (UZA) licht toe wat we fout doen. “Niet alleen de aanwezigheid van die ketens speelt een rol.”
 2. “Voelt dat ook zo voor jou, mama?” Floor (41) vertelt haar zoontjes over burn-out door erover te zingen

  “Voelt dat ook zo voor jou, mama?” Floor (41) vertelt haar zoontjes over burn-out door erover te zingen

  Mama heeft een burn-out: hoe leg je in hemelsnaam uit wat dat betekent? Momfluencer en mama van drie zonen Floor van der Linden (41) crashte een paar maanden geleden letterlijk en figuurlijk, maar de muzikante zingt nu haar weg terug naar herstel. Ze noemt haar nummers op sociale media #songsformysons, want met de liedjes zorgt ze ook dat haar zoontjes begrijpen wat ze doormaakt. Een kinderpsychologe geeft extra advies: “Kinderen voelen héél snel dat er iets aan de hand is.”
 1. Hallo, schoolkosten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind

  Hallo, schoolkos­ten en wat met zakgeld? Expert helpt je erover te praten met je kind

  1 september loert al om de hoek. Voor veel ouders brengt dat grote kosten met zich mee: een nieuwe outfit, brooddoos of misschien is de boekentas van jouw spruit aan vernieuwing toe. Volgens geldcoach Eef van Opdorp is het goed om je kinderen mee te laten nadenken over het financiële plaatje. En als je jouw kind een zakcentje meegeeft voor op de schoolbanken, hoeveel zakgeld dan best? “Laat je kinderen ook fouten maken.”